CCOO Anoia exigeix avançar en concertació i diàleg social

45

Un cop constituïts el Consell Comarcal i els Ajuntaments de l’Anoia i la Conca d’Òdena, CCOO torna a demanar un compromís per reforçar la concertació i el diàleg social a la comarca, que fa més de 9 anys que no fa un diagnòstic compartit de les necessitats i dels grans reptes pendents per aconseguir un desenvolupament econòmic productiu harmònic i sostenible al territori. “La llei del SOC que obliga a fer estratègies territorials és una oportunitat que hem de saber aprofitar”, expliquen des del sindicat.

Segons Alfonsa Santisteban, coordinadora de CCOO a l’Anoia, “encara persisteixen una sèrie de símptomes preocupants en termes d’un atur molt per sobre la mitjana del país i continua sent alarmant en el cas de dones i joves, tot que el col·lectiu amb mes atur es el de dones entre 55 i 64 anys”. La sindicalista afegeix que “la precarietat laboral es generalitza en un context de salaris massa baixos. Vivim i treballem a una comarca que ha de continuar reforçant un model productiu que afavoreixi la implementació de polítiques industrials potents que millorin i atreguin activitat de valor afegit i de qualitat als actuals polígons d’activitat econòmica”.

CCOO farà pressió per tal de crear l’espai i aposta per desenvolupar un catàleg de clàusules socials i mediambientals per a la contractació pública a la comarca, avançar en un Consell de Formació Professional com a eina per la millora de la capacitació i qualificació professional de les persones o dissenyar polítiques actives d’ocupació basades en la igualtat d’oportunitats que incorporin perspectiva de gènere.

CCOO creu imprescindible avançar en un gran pacte i un diagnòstic compartit, que podria significar un salt qualitatiu per afavorir la creació d’ocupació de qualitat, estable i amb drets per la ciutadania, que es creïn eines i instruments de cohesió i equitat social i canviar una tendència històrica que impliqui de forma més activa els agents econòmics i socials del territori.