22.6 C
Igualada
Dissabte, octubre 31, 2020

Aquest divendres començen les festes de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

Havent acomiadat les festes nadalenques, un any més l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada donarà pas a les festes gremials amb els primers actes, per tal de celebrar el 198è aniversari. Demà divendres 10 de gener a les 12 del migdia, el tradicional repic de campanes i dispar de morterets donaran el tret de sortida a les festes.

Dissabte 11 de gener a les 12 del migdia i al Saló de Plens de l’Ajuntament, tindrà lloc la proclamació dels nous banderers, pubilla i dames d’honor. Enguany, Jaume Soler i Vidal serà el portador de la bandera petita, i Anna Maria Mensa i Gil la portadora de la bandera gran. Pel que fa a la pubilla, aquest honor correspondrà a Berta Prat i Alemany, acompanyada de les seves dames d’honor Sandra Alemany i Miserachs i Mar Morón i Prat.

L’acte acadèmic que acompanyarà la proclamació anirà a càrrec de Jaume Ortínez i Vives.
Divendres 17 a 2/4 de 10 del matí s’iniciarà el recorregut per a l’anada a Ofici al carrer Òdena, 51 (domicili de la portadora de la bandera gran), i es dirigirà a l’Av. Vilanova, 43 per recollir la bandera petita. Acompanyats també de la Pubilla, les Dames d’honor, els Trabucaires “Els Voladors” i de la Banda de Música d’Igualada, que interpretarà la solemne melodia de la Patera, per tal que els banderers facin onejar la bandera des del balcó. Seguidament s’avançarà per l’av. Caresmar, c/Soledat, c/Sant Jordi, Rambla General Vives, Rambla Sant Isidre, c/Garcia Fossas, Plaça de la Creu, c/de l’Argent, plaça de l’Ajuntament, c/Santa Maria i plaça del Bruc.

A les 11h del matí i a la basílica de Santa Maria tindrà lloc el solemne Ofici, concelebrat per Mossèn Francesc Xavier Bisbal, rector moderador “in solidum” de les parròquies de Santa Maria i la Sagrada Família i predicat per Mossèn Eduard Flores, rector “in solidum” de les mateixes. Es realitzarà la típica benedicció de panets. La Schola Cantòrum d’Igualada acompanyarà l’Ofici amb els seus cants i al finalitzar interpretarà els goigs de Sant Antoni.
En sortir de la basílica la colla del Ball de Bastons d’Igualada farà ofrena amb alguns dels seus balls i s’afegirà a la comitiva per tal de retornar les banderes als seus domicilis.

El recorregut de tornada serà el següent: plaça del Bruc, c/del Born, plaça de l’Ajuntament, c/de l’Argent, plaça de la Creu, c/Garcia Fossas, Rambla General Vives, Rambla Sant Isidre, c/Sant Jordi, plaça del Rei, c/Soledat, av.Caresmar i av.Vilanova, 43. Havent deixat la bandera petita al seu domicili s’acompanyarà la bandera gran per l’av. Pau Casals i el Passeig Verdaguer per finalitzar al c/ Òdena 51.

Un dels propers actes a celebrar, probablement el més conegut i esperat per a tothom, és el dels Tres Tombs, que enguany es duran a terme diumenge 19 de gener, i dels quals properament s’oferirà més informació.

Podeu veure el programa complet de les festes a www.gremitraginersigualada.com i/o bé seguir-los per Facebook i/o Twitter- @traginersigd. També podeu llegir les quatre pàgines especials que avui publiquem amb aquest exemplar. Més informació sobre la festa la setmana vinent.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

27-O (tres anys) i 14-F (tornar-hi)

Acabem de fer els tres anys del 27-O, quan es va aprovar la declaració d’independència arran de l’heroica jornada del Referèndum de l’1-O. Ara...

La Gaspar fa una visita guiada al Rec de la mà d’artistes urbans

Chema-b i Ginagiore són una parella d’artistes urbans amb una llarga experiència en el món de la pintura mural. Durant el mes d’octubre a...

Als Hostalets de Pierola, ajudes per fer reformes a casa

Els departaments d’Acció Social i Urbanisme de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola treballen conjuntament en el marc del «Programa d’Arranjament d’Habitatges» de la Diputació...

El 33 emet el documental sobre l’aerogenerador cooperatiu de l’Alta Anoia

Dilluns 2 de novembre, al 33 de Televisió de Catalunya, a les 22.10, s’estrena el documental “El primer aerogenerador cooperatiu del sud d’Europa, a...

Reomplint el cistell d’esperança

Hem tornat a deixar d’estar amb els nostres. També ens hem quedat, altra vegada, sense el moment matinal llegint el diari a la nostra...
Compartir