8.9 C
Igualada
Dijous, 22 febrer 2024

Un article de

Aquest dijous entren en funcionament els radars de tram a l’A-2 entre Jorba i Argençola
A

Publicitat
El Servei Català de Trànsit posarà en funcionament dos nous radars de tram a partir del dijous 16 de maig amb l’objectiu de reduir la velocitat excessiva o inadequada, així com la sinistralitat. Aquests sistemes de control de la velocitat responen a les directrius fixades en el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020 i són una eina eficaç alineada amb l’estratègia de la Visió Zero.

En concret, es posarà en marxa un radar de tram a l’A-2 entre Jorba i Argençola en sentit Barcelona i que controlarà la velocitat al llarg d’un tram de 5,96 km de longitud. En sentit Lleida també hi haurà un radar de tram entre les dues mateixes poblacions. El límit màxim de velocitat permès a la via és de 120 km/h.

Amb aquesta ampliació d’11,93 quilòmetres més de la xarxa viària catalana equipada amb dispositius de control de velocitat, ja són 146,443 els quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana. Amb aquests nous dispositius, funcionaran 30 radars d’aquest tipus en el conjunt de la xarxa viària catalana.

Funcionament dels radars de tram
Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d’un equipament de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l’objectiu de prolongar l’efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur.
Radars de tram de la xarxa viària catalana
Amb aquest dos nous dispositiu de l’A-2, ja funcionen 30 radars de tram en el conjunt de la xarxa viària catalana
Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies