23 C
Igualada
Divendres, juny 25, 2021

“Allibera la tensió i l’estrès acumulat amb aquesta nova i excitant activitat”

Entrevista a Rubén Rafecas i Daniel Rafecas, Gerents d’AXE THROWING VALHALLA

Som dos germans nascuts a Piera que sempre hem tingut una devoció bastant friki sobre la cultura nòrdica, activitats folklòriques, la muntanya, etc; I des de fa uns quants anys ens havia interessat formar una empresa on la gent pogués gaudir d’alguna cosa “peculiar” a la vegada que única i la veritat és que estem molt orgullosos d’ampliar la llista de centres on es pot practicar el llançament de destrals.

D’on ve aquest nom tan llarg d’AXE THROWING VALHALLA? Axe en anglès és destral, throwing (llençar) i Valhalla?
La traducció literal seria: llançament de destrals Valhalla. Valhalla, en la cultura nòrdica és el saló on gaudeixen aquells que s’han guanyat la seva presència en ell, acompanyant als déus nòrdics on cada nit festegen a la manera més “vikinga” possible. Com a frikis de la mitologia escandinava, volíem fer un lloc ambiental amb aquest estil, on només els més valents s’atreveixen a entrar (picada d’ullet).

Quins orígens té aquest hobby?
El fet de llançar destrals prové de molt abans de l’era del víkings, entre els segles VIII i XI, qui a més de fer-les servir per a caçar o recol·lectar, també les feien servir en les batalles. És una activitat que amb el temps es va anar perdent tot i que es mantenia a les zones més rurals d’alguns països com Noruega o Canadà. Com a activitat de d’oci es va iniciar a Canadà farà uns 20 anys, i va néixer una comunitat que va créixer d’una manera exagerada fins que actualment existeix la WATL (World Axe Throwing League); una lliga internacional on competeixen equips de tot el món.

És perillós?
Per suposat que no. Està tot molt ben pensat per a que la gent pugui gaudir d’aquesta activitat amb seguretat, a més de la preparació del propi equip que ens assegurem que absolutament ningú pugui sortir malferit.

Quines mesures de seguretat teniu per a prevenir ensurts amb les destrals?
A més d’una formació ben impartida per part de l’equip, les instal·lacions estan fetes a consciència per protegir a tothom que sigui dins del local. Si es segueixen bé les instruccions tothom pot gaudir d’aquesta activitat.

Les destrals tallen, són reals, o estan tractades per evitar talls o ensurts?
Les destrals són reals i estan esmolades. L’experiència és totalment real i per aquest mateix motiu ens prenem molt seriosament el tema de la seguretat i les normes.

Per practicar aquest hobby es necessiten nocions d’algun altre esport?
No, és una activitat que tothom vincula molt al tir amb arc o als dards, però la mecànica, funcionament, eines… són totalment pròpies d’aquest esport.

Es practica amb grups o individualment?
Es pot practicar individualment, parelles i grups. Pots venir amb amics per demostrar qui és el més víking del grup. Venir sol per superar els teus propis límits o fins i tot és ideal per a una primera cita o per sorprendre a la teva parella o al teu millor amic o amiga.

Què aconsegueix qui guanya? Al centre oferiu premis? Feu lligues?
El millor premi és l’honor de demostrar la teva habilitat amb la destral davant dels teus amics, família, parella, etc. Però si les condicions actuals ho permeten més endavant tenim preparades unes quantes sorpreses que no podem desvetllar encara.

Aquest hobby està implantat a la comarca? O sou els únics?
Som els únics a tota la Catalunya Central. Existeixen un parell de locals al Barcelonès, Madrid i les Illes Canàries, però som els únics a la Catalunya central i estem situats al centre d’Igualada, a la Rambla Nova, 5.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Quinze centres de l’Anoia participen en la 2a edició del concurs “Química a l’Escola”

Amb els objectius de donar visibilitat, posar en valor i despertar vocacions químiques als i les més joves, la sectorial química de la Unió...

Revetlla prop de la normalitat i tornada dels Moixiganguers d’Igualada

La revetlla de Sant Joan es va viure intensament dimecres al vespre a Igualada i comarca. Només la pluja que, tal i com estava...

Cau el primer premi de la Loteria Nacional a Piera

En el Sorteig de la Loteria Nacional celebrat el dia 24 de juny, el Primer Premi del sorteig núm. 49/21 ha estat consignat al...

La Llacuna proposa l’experiència arqueològica ‘El fortí de Castellar’

Durant la setmana del 29 de juny al 9 de juliol es reprenen les intervencions arqueològiques al fortí del Castellar, a La Llacuna. Enguany,...

El 3×3 d’Igualada es tornarà a fer a Les Comes

El proper dissabte 3 de juliol se celebrarà la 31a edició del 3x3 Igualada. Aquest forma part de la 4a edició del Circuit 3x3...
Compartir