15.9 C
Igualada
Divendres, març 5, 2021

“Allibera la tensió i l’estrès acumulat amb aquesta nova i excitant activitat”

Entrevista a Rubén Rafecas i Daniel Rafecas, Gerents d’AXE THROWING VALHALLA

Som dos germans nascuts a Piera que sempre hem tingut una devoció bastant friki sobre la cultura nòrdica, activitats folklòriques, la muntanya, etc; I des de fa uns quants anys ens havia interessat formar una empresa on la gent pogués gaudir d’alguna cosa “peculiar” a la vegada que única i la veritat és que estem molt orgullosos d’ampliar la llista de centres on es pot practicar el llançament de destrals.

D’on ve aquest nom tan llarg d’AXE THROWING VALHALLA? Axe en anglès és destral, throwing (llençar) i Valhalla?
La traducció literal seria: llançament de destrals Valhalla. Valhalla, en la cultura nòrdica és el saló on gaudeixen aquells que s’han guanyat la seva presència en ell, acompanyant als déus nòrdics on cada nit festegen a la manera més “vikinga” possible. Com a frikis de la mitologia escandinava, volíem fer un lloc ambiental amb aquest estil, on només els més valents s’atreveixen a entrar (picada d’ullet).

Quins orígens té aquest hobby?
El fet de llançar destrals prové de molt abans de l’era del víkings, entre els segles VIII i XI, qui a més de fer-les servir per a caçar o recol·lectar, també les feien servir en les batalles. És una activitat que amb el temps es va anar perdent tot i que es mantenia a les zones més rurals d’alguns països com Noruega o Canadà. Com a activitat de d’oci es va iniciar a Canadà farà uns 20 anys, i va néixer una comunitat que va créixer d’una manera exagerada fins que actualment existeix la WATL (World Axe Throwing League); una lliga internacional on competeixen equips de tot el món.

És perillós?
Per suposat que no. Està tot molt ben pensat per a que la gent pugui gaudir d’aquesta activitat amb seguretat, a més de la preparació del propi equip que ens assegurem que absolutament ningú pugui sortir malferit.

Quines mesures de seguretat teniu per a prevenir ensurts amb les destrals?
A més d’una formació ben impartida per part de l’equip, les instal·lacions estan fetes a consciència per protegir a tothom que sigui dins del local. Si es segueixen bé les instruccions tothom pot gaudir d’aquesta activitat.

Les destrals tallen, són reals, o estan tractades per evitar talls o ensurts?
Les destrals són reals i estan esmolades. L’experiència és totalment real i per aquest mateix motiu ens prenem molt seriosament el tema de la seguretat i les normes.

Per practicar aquest hobby es necessiten nocions d’algun altre esport?
No, és una activitat que tothom vincula molt al tir amb arc o als dards, però la mecànica, funcionament, eines… són totalment pròpies d’aquest esport.

Es practica amb grups o individualment?
Es pot practicar individualment, parelles i grups. Pots venir amb amics per demostrar qui és el més víking del grup. Venir sol per superar els teus propis límits o fins i tot és ideal per a una primera cita o per sorprendre a la teva parella o al teu millor amic o amiga.

Què aconsegueix qui guanya? Al centre oferiu premis? Feu lligues?
El millor premi és l’honor de demostrar la teva habilitat amb la destral davant dels teus amics, família, parella, etc. Però si les condicions actuals ho permeten més endavant tenim preparades unes quantes sorpreses que no podem desvetllar encara.

Aquest hobby està implantat a la comarca? O sou els únics?
Som els únics a tota la Catalunya Central. Existeixen un parell de locals al Barcelonès, Madrid i les Illes Canàries, però som els únics a la Catalunya central i estem situats al centre d’Igualada, a la Rambla Nova, 5.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir