Un article de
Veuanoia

La 29a Mostra d’Igualada aixeca el teló amb un centenar de representacions fins diumenge
L

12 d'abril de 2018

La 29a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil ja ha començat. Aquest matí les escoles d’Igualada i els professionals seran els primers espectadors d’aquesta 29a edició que plantejarà al públic fer-se preguntes a través de les arts escèniques. Inauguraran els escenaris de La Mostra els espectacles de dansa ‘Blowing’ de Múcab Dans i ‘Molsa’ deThomas Noone Dance, de teatre amb ‘El misteri de Fermat’ de Teatre de l’Enjòlit i també de circ amb ‘No/More’ de La Tournoyante, que ja durà La Mostra a l’aire lliure amb les grades instal·lades a la Plaça de Cal Font.

Diario di un brutto anatroccolo’, una versió de l’aneguet lleig de la companyia italiana Factory Compagnia Transadriatica inaugurarà la 29a edició

L’espectacle que obrirà la 29a edició és Diario di un brutto anatroccolo’ dels italians Factory Compagnia Transadriatica. Una proposta inspirada en el conte de l’Aneguet Lleig d’Andersen, que busca trobar el seu lloc al món. L’espectacle gira al voltant del naixement i el rebuig per part de la família; l’escola i el bullying; el món laboral; l’amor que neix de sobte i ràpidament pot desaparèixer; la guerra com a horror inexplicable. Una obra sense text, capaç de combinar diferents llenguatges com el teatre i la dansa, a partir d’una història clàssica per a nens.

Tindrà lloc avui dijous 12 a les 21h al Teatre Municipal l’Ateneu i donarà pas a tres dies de programació intensa per a tots els públics. L’obra es repetirà el divendres 13 en una funció escolar.

3.900 alumnes visitaran La Mostra

Un any més, els alumnes dels centres educatius d’Igualada seran els primers espectadors de La Mostra amb les funcions escolars entre avui i demà. En total uns 3.900 alumnes de 18 escoles i instituts assistiran a 27 funcions escolars.

La Mostra PRO

Dijous i divendres tindran lloc els plats forts de La Mostra PRO, que bategarà un any més a La Llotja instal·lada al Museu de la Pell, amb extensió a l’Adoberia Bella. Avui tindrà lloc la xerrada “Eines per apropar teatre i escola”, amb la participació d’Alfredo Mantovani, pedagog teatral; Charlotte Olling i Soledad Gallardo, impulsores del projecte europeu BUTTERFLY; Transforming Art into Education;Maite Serrat, pedagoga terapèutica i tècnica del programa Anem al Teatre i Judy Seal, professora i directora de teatre a la Dolphin School. La xerrada va adreçada tan a professionals de l’educació i de les arts escèniques com a programadors i tècnics municipals interessats en vincular l’escola i el teatre. També el 9è Mercat de Projectes d’espectacles, la presentació pública de 6 projectes d’espectacles familiars amb l’objectiu de possibilitar la seva producció. De 13 h a 14.30 h es presentaran “La petita Capmany” de la Fundació La Roda i Tanka Teatre; “Ta Circ Tun” de la Cia. Sifó; “Back 2 Classics” de la Cia. Planeta Trampolí; “Wabi-sabi, la bellesa de la imperfecció” de Zipit Company; “Othli” de Compañía D’Jade i “Una poma, un pomer” de De_paper.

El divendres 13 obrirà l’activitat professional la taula rodona “Quan comença a baixar el teló (i l’edat ens retira dels escenaris)” al voltant de la jubilació dels artistes: què passa quan l’edat ja no et deixa desenvolupar la teva feina? Adreçada a professionals de tots els àmbits i amb la intervenció de Cèsar Compte, de l’APDC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya); Serena Vione, de l’APCC (Associació de Professionals del Circ de Catalunya); Andrea Leuva, de l’AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya) i Bertu Albà, de l’Estaquirot Teatre.

Altres activitats que es desenvoluparan al llarg dels quatre dies de fira són reunions ràpides i trobades pactades o informals que afavoreixen el contacte entre els diferents agents, a més de la presentació del Projecte per a la internacionalització de les arts escèniques per a tots els públics a càrrec de La Mostra d’Igualada, Fira Tàrrega i l’Associació Professional per a Tots els Públics (TTP) i de la 6a edició del festival FITKAM.

Divendres comença el gruix de programació

Demà la graella de programació s’amplia i hi haurà propostes escèniques durant tot el dia. Al matí els escolars tornaran a omplir els teatres i a partir de les 5 de la tarda ja començarà la programació oberta al públic. Al llarg del dia tindran lloc 9 estrenes, de les quals, 3 absolutes i 6 a Catalunya. Divendres s’estrenaran els instituts de la ciutat com a espais escènics: l’INS Pere Vives i Vich, l’INS Joan Mercader i l’INS Badia i Margarit.

Estrenaran per primer cop a La Mostra l’espectacle de titelles ‘Roig Pèl Boig’ de Mimaia Teatre, una història de llum i ombres que convida a una reflexió sobre el visible i l’invisible; sobre l’origen, la finalitat i el valor de les coses que envolten les nostres vides. ‘Flou Papagayo’ de Mumusic Circus, una coproducció de La Mostra d’Igualada i FiraTàrrega. Una obra de circ en què tres caràcters sensibles i caòtics pelegrinen circularment en una pista de circ eterna i universal. Les emocions i el deliri per compartir són l’impuls d’aquest curiós viatge on cada un d’ells aconsegueix convèncer a l’altre d’allò que ni ell mateix sap. I també la companyia Teatre de l’Enjòlit amb l’espectacle de ciències ‘El misteri de Fermat’, la història d’Andrew Wiles, matemàtic anglès, que desxifra un dels problemes matemàtics més importants de tots els temps que Pierre de Fermat va deixar per resoldre.

Demà estrenaran per primer cop a Catalunya la companyia basca Teatro Paraíso amb ‘Xocolat’, de dins del projecte europeu “Small Size Performing Arts for Early Years” que té com a eix central la Curiositat. En un espai net i perfecte s’elabora una curiosa matèria: tauletes de xocolata. Hi viu una dona encantada amb les rutines i l’ordre del lloc. L’arribada per sorpresa d’una companya extravertida, divertida i impulsiva transformarà l’univers asèptic inicial. També la companyia Iguana Teatre amb ‘Una història vertadera’, un espectacle on dues nenes, la Berta i la Maria ajuden en Pau a contar la seva història: des del seu naixement com a infant abandonat, passant per la recerca d’una família que l’aculli, per un episodi d’abús greu, per la impossibilitat d’adaptar-se a l’escola i per la recerca, ben àrdua i difícil, d’una mare que resideix en un altre país. Finalment també estrenarà la companyia Ludo Circus amb ‘Ludo Circus Show’, on set personatges ens recorden que el joc és inherent a l’ésser humà, tot i que a vegades ens oblidem de jugar. Aquests artistes competeixen, inventen, s’empenyen, fantasien, es diverteixen i s’avorreixen, amb el circ com a llenguatge conductor. Pura nostàlgia, pur humor. Bàscula, equilibris, malabars, acrobàcies, clown i música en directe són les regles del seu joc.

Divendres La Mostra acabarà al Kiosk del Rec, el Club dels Professionals amb l’actuació de Oh!Diosas amb l’espectacle ‘Ho femme fatal’.

Demà també augmentaran els espectacles de La Mostra JOVE, tot i que no ho faran en exclusivitat L’Escorxador. L’INS Pere Vives i Vich acollirà l’obra ‘La Corda’ de la companyia TeDebat i els INS Joan Mercader i Badia i Margarit l’obra ‘Quins clàssics’ de La frontera artesanal. Si que se celebraran a L’Escorxador les obres ‘Cospress’ de Kimani, i ‘Bombers’ de la companyia catalano-francòfona Mise en Lumière / Barna Bé, que estrenaran per primer cop a Catalunya. Dins la mateixa Mostra JOVE a la tarda començaran les activitats paral·leles a L’Escorxador, organitzades pel Grup de Participació Jove que s’estrena enguany. Tindrà lloc l’Improshow amb el Grup de Teatre de l’INS Joan Mercader, l’espectacle ‘Chidos Sueños’ de la Cia. Quelcom, el Combo Escola de Música (The Groovy Ones) + Corals Juvenils d’Igualada i l’actuació del grup de percussió Deuteriums.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta