Primeres Jornades de Salut a l’Institut Milà i Fontanals
P

27 de maig de 2016

untitledEls passats dies 23 i 24 de maig van tenir lloc les Primeres Jornades Sanitàries a l’Institut Milà i Fontanals. El tema de fons era la prevenció de fractures de coll de fèmur, tot i que també es van tractar les causes i els tractaments, sobretot es va incidir en la prevenció de l’osteoporosi, malaltia que es postula com a causa de la majoria de les fractures en persones de més de 55 anys.

Aquestes jornades van comptar amb la presència de professionals de la comarca pioners en la tasca de prevenir i tractar fractures òssies en persones de més de 55 anys. Les jornades es van fer en torn de matí i de tarda, amb l’objectiu que les poguessin seguir  el màxim de professionals i estudiants interessats en el tema.

Va obrir aquesta primera edició de les Jornades de Salut el director del Milà i Fontanals, Juan Manuel  Linares Martín i la cap de departament de Sanitària de l’Institut, Gemma Giner García. Tot seguit, Sònia García Camacho, infermera del Grup Àuria d’Igualada, va situar les jornades dins de l’abast del Projecte 4Dcities, presentat l’any passat.

El Dr. Enric Duaso Magaña, responsable de la Unitat Geriàtrica d’Aguts de l’Hospital d’Igualada  va parlar de les causes més comunes de fractures òssies en adults de més de 55 anys, centrant l’atenció en la silenciosa osteoporosi. Posteriorment, Ma Teresa Salgado Chia va aprofundir en el tractament fisioteràpic de les fractures.

El segon dia de les Jornades va tenir com a protagonistes la dieta i el sol. Geni Noguera Manubens, nutricionista de la Fundació Sant Josep d’Igualada, juntament amb Gisela Núñez Casanellas, estudiant de 4t curs de Dietètica i Nutrició Humana a la UB van explicar com ha de ser la dieta per tal de gaudir d’una salut òssia òptima i la importància de l’exposició saludable al sol per al benestar humà.

Es va servir un esmorzar en torn de matí i un berenar en torn de tarda, compost sobretot d’aliments rics en calci.  La Fageda, coneguda marca de iogurts i productes lactis va patrocinar aquests àpats.

L’última part de la ponència va ser a càrrec d’Arnau Castells Sansalvador, terapeuta ocupacional del grup Àuria d’Igualada. Finalment, el director de l’Institut va tancar les jornades en ambdós torns.

Tot plegat va ser molt ben valorat pels assistents, que destaquen la claredat de les ponències. Prop de dues centes persones van assistir a les Jornades, on cal destacar la presència d’estudiants de l’Insitut Milà i Fontanals, dels cicles de Cures Auxiliar d’Infermeria, de Farmàcia, de Dietètica i d’Atenció a Persones en Situació de Dependència. L’acte també va comptar amb la presència de persones no vinculades a l’Institut.

Aquestes Jornades a l’Institut Milà i Fontanals volen ser el preludi d’unes jornades obertes a tota la ciutadania i una futura cita cultural a tenir en compte a la comarca de l’Anoia.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta