Torna la Nit dels Museus a Igualada, amb el concert de Pegasus com a plat fort
T

13 de maig de 2016

Arriba una nova edició de la Nit dels Museus a Igualada. Serà el dissabte 14 de maig quan, a partir de les 20h, els museus de la ciutat obriran les seves portes a tot tipus d’activitats, per a tots els públics i gratuïtes, fins la mitjanit. El Museu de la Pell –Cal Granotes i Cal Boyer– el Museu del Traginer i el Railhome BCN se sumen conjuntament a la gran nit festiva dels museus a Europa, en què hi prenen part més de quatre mil museus de quaranta països, en una jornada impulsada pel Consell d’Europa. Tal i com s’ha explicat aquest dimecres, en aquesta edició creixen els espais oberts i també les activitats.

 
A Cal Granotes, a les 20h, una visita guiada excepcional de la mà del blanquer Miquel Vila revelarà alguns dels secrets més ben guardats del seu ofici i de la històrica adoberia. A Cal Boyer, seu central del Museu de la Pell, a la mateixa hora i, fins a mitjanit, s’obriran les portes a les visites lliures a les seves exposicions permanents, a  la Casa de la Festa i a l’exposició temporal Śigaŕa Segarra. Cruïlla entre Ibèria i Hispània. A les 21h, el blanquer Miquel Vila continuarà les seves explicacions a les sales Un món de pell i Ofici d’adober de la col·lecció permanent de Cal Boyer.

 
Durant el vespre, l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps d’Igualada participarà, per primera vegada a la Nit de Museus, amb una exposició de peces dissenyades en pell, realitzades en diferents tècniques pels alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania en Cuir. També hi haurà una demostració de treball neoartesanal del cuir per part d’alguns alumnes de l’Escola.

 
A les 22:30h prendrà el relleu el mític grup de jazz-rock Pegasus, amb el concert i projecció titulat Berlin. Simfonia d’una gran ciutat. Aquesta ocasió suposa el retorn de la formació a la capital de l‘Anoia, precisament quan fa vint-i-cinc anys de la seva actuació a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada. El concert és gratuït, però cal recollir invitació a partir del 4 de maig al Museu de la Pell o bé al Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2).

 
El retorn dels mítics Pegasus

nit_museusLa nau d’Encavallades del Museu acollirà el concert-projecció d’un dels projectes més aclamats de la carrera dels Pegasus, Berlin, simfonia d’una gran ciutat, que inclou la projecció de la pel·lícula alemanya muda Berlin, Die Sinfonie der Großstadt, escrita per Carl Mayer i dirigida per Walter Ruttmann el 1927, amb banda sonora original en clau jazzística interpretada en directe. La màgica fusió dels temes de Pegasus amb les imatges de Ruttmann posa a prova la intemporalitat universal del cinema i de la música.

 
El film descriu un dia al Berlin de l’època mitjançant una successió d’imatges sobre la vida quotidiana. Aquest documental, rodat de forma innovadora i moderna per l’època, es va convertir en un referent de culte precursor d’altres films. Significa, per tant, una visió de gran qualitat de la societat industrial europea en un entorn com Cal Boyer, històrica fàbrica cotonera. Els catorze temes, compostos per Pegasus i publicats a l’àlbum Simfonia d’una gran ciutat (1986), acompanyen els 64 minuts de seqüència de fotogrames amb una sincronització perfecta entre música i imatges.

 
La banda catalana de jazz-rock, de projecció internacional, formada l’any 1981 per músics de prestigi té deu discos enregistrats. Els seus components són Santi Arisa a la bateria, Rafael Escoté al baix elèctric, Josep Mas “Kitflus” als teclats, Max Sunyer a la guitarra elèctrica i Dan Arisa a la percussió.

 
Patrimoni traginer i ferroviari

El Museu del Traginer Col·lecció Antoni Ros també s’afegeix a la celebració amb un vespre de portes obertes des de les 20h fins la mitjanit, una excel·lent ocasió per descobrir l’excepcional patrimoni relacionat amb els traginers que guarda aquesta instal·lació.

 
De la seva banda, el Railhome BCN, inaugurat el 2014 i convertit ja en un espectacular referent pel que fa als trens en miniatura, proposa una visita guiada de 20:30 a 22:30h per a un màxim de trenta persones i final amb copa de cava. Cal fer prèviament la reserva al telèfon 676 959 431. A més, de 22:30 a les 23h els trens circularan de forma ininterrompuda a la maqueta H0, amb entrada lliure i sense reserva fins a esgotar l’aforament permès.

Aquí teniu el programa:

Museus

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta