La Final Four passa per una nova remuntada a Les Comes

17 de febrer de 2020

OC BARCELOS 6
IGUALADA RIGAT 4

Caldrà una altra remuntada a Les Comes. És cert. Però un gol als últims segons de Jordi Méndez va convertir el que era gairebé un impossible (guanyar de 4 un equip tant potent com el Barcelos) en una gesta dificilíssima (remuntar 2 gols als portuguesos) però no inabastable. A partir d’ara els arlequinats s’hauran de conjurar amb l’afició per una “missió possible”. Les Comes dictarà sentència el dia 14 de març.

L’IHC va saber plantar cara a un equip molt poderós, que se’n va anar en el marcador amb un amenaçador 3 a 0. Querido va avançar als locals amb un penal molt rigurós al minut 5. L’argentí Mena va fer el 2 a 0 en un remat al pal llarg en una contra i Alvarinho va fer el tercer en un tir exterior. Lluny d’esborrar-se, els “rigats” es van refermar més a la pista. L’equip va reaccionar i va reduir diferències amb un gol de Sergi Pla a 2 minuts i mig pel descans, en una contra conduïda de Tety Vives que Pla va clavar a mitja alçada a l’esquerra de Silva.

A la segona part Elagi Deitg va donar ales als seus companys aturant una FD al minut 4 (per blava a Tety Vives). Just després Pla no va poder aprofitar una altra FD per una acció infantil de Ze Pedro entrant a pista abans que el jugador que havia de susbtituir en sortís. Però 30 segons més tard els igualadins van aconseguir empatar amb dos gols en un minut. Els dos amb la firma de Ton Baliu. Un en un costa a costa amb un tir que se li escolava al porter per sota i l’altre en una acció personal de contratac del capità igualadí que acabava amb remat en diagonal que rebotava en Querido i acaba entrant.

Amb el 3 a 3 els de Paulo Pereira van posar setge a la porteria igualadina amb un atac ferotge i constant. El temps mort que intentava demanar Linares per calmar el bombardeig no va arribar a temps. I el Barcelos es va tornar a avançar amb un tir exterior que l’argentí Ferruccio va desviar dins. Era el moment més complicat pels arlequinats que van veure com encaixaven dos gols més de Mena, després d’una bola robada darrera la porteria, i del mateix Ferruccio en una gran acció individual aixecant i picant des de la frontal, d’esquena i amb un defensor català davant.

Tot semblava perdut, però la diana de Méndez a segons del final pot acabar sent decisiva. Un gol de killer. Servei d’una falta, Tety per Ton Baliu que arribava a la línia de fons, penjava una bola cap al darrera i Méndez l’empalava a l’aire i al primer toc. Un gran gol que dona esperances per la tornada. Diferència de dos gols que els de Francesc Linares hauran de remuntar jugant amb 6. De moment els arlequinats no podran fer servir la Força de les Comes demà dimarts, en el partit de l’Ok Lliga que els enfrontarà al Taradell a El Pujoló.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?