Un terç dels infants entre 5 i 11 anys de l’Anoia ja estan vacunats
U

14 de febrer de 2022

La setmana passada, els equips de primària ja van començar la vacunació de les segones dosis pediàtriques, que corresponen als nens i nenes de 5 a 11 anys que van iniciar la vacunació a mitjans de desembre. Fins ara, prop de 10.500 nens i nenes d’aquesta franja d’edat s’han vacunat amb una primera dosi a la Catalunya Central que representa un 30,44% de vacunació pediàtrica prevista a la regió sanitària segons dades recollides pel CatSalut a 9 de febrer. De totes les comarques de la regió sanitària, a més, l’Anoia és la que té un percentatge d’infants vacunats més alt, amb un 33%, que equival a 2.514 nens i nenes.

Per a vacunar els infants d’entre 5 i 11 anys en primera dosi  cal demanar dia i hora a vacunacovidsalut.cat i la segona se segueix el mateix procediment que en la vacunació d’adults, s’avisa via SMS. La vacunació pediàtrica es fa en horaris diferents del de les persones de més de 12 anys o més. Així, Igualada, el punt de vacunació és l’Escorxador, però sense coincidir amb la vacunació d’adults. Per a aquest grup d’edat s’administra una posologia específica d’una de les vacunes aplicades als adults (Pfizer/BioNTech – Comirnaty); la dosi administrada per a la franja d’edat d’entre 5 i 11 anys és un terç (10 mcg) de la que s’administra als adolescents i adults (30 mcg).Recordar que els infants entre 5 i 15 anys que no puguin anar a vacunar-se amb el seu pare, mare, tutor o tutora legal hauran d’anar acompanyades d’una persona que porti signada l’autorització impresa que trobaran al portal canalsalut.gencat.cat.

Diferents casuístiques en aquestes segones dosis pediàtriques
L’alta incidència de casos de COVID-19 en població infantil en els mesos de desembre i gener ha generat dubtes de qui pot apuntar un nen o una nena a rebre la segona dosi. En aquets sentit, recordar que si un nen o nena és un cas positiu de COVID-19 no es pot vacunar. Tampoc si està realitzant una quarantena per contacte estret. En aquests casos, si és un cas positiu de COVID-19, haurà de vacunar-se 8 setmanes després de la recuperació de la malaltia i si és contacte estret però no un cas positiu de COVID-19 es podrà vacunar una vegada finalitzi la quarantena.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta