17.1 C
Igualada
Dijous, setembre 23, 2021

“Troia, una veritable Odissea”, aquest diumenge a l’Ateneu

Aquest diumenge, 14 d’abril a les 7 de la tarda, el Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada rebrà el Cor de Teatre i el seu muntatge Troia, una veritable Odissea.

L’espectacle, que es pot gaudir en família, s’inspira en La Ilíada i L’Odissea, els dos poemes èpics fundacionals de la cultura europea atribuïts a Homer. Els trenta intèrprets de la companyia faran reviure la Guerra de Troia i el retorn d’Ulisses a Ítaca amb les seves veus a cappella. El guió i la direcció musical són de David Costa, amb arranjaments musicals de Pere-Mateu Xiberta i escenografia de Xavier Erra. Joan Maria Segura signa la direcció escènica i coreogràfica.

Troia, una veritable odissea
La Ilíada i L’Odissea són dos clàssics i el conjunt d’episodis més important de la mitologia i les llegendes gregues. Grans cors de la història de la música, arranjats per ser interpretats a cappella, fan evolucionar i segueixen el relat en tot moment. Aquesta odissea musical és alhora un recorregut a capella a través de grans cors de la història de la música, amb peces de compositors com Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi o Wagner.

Troia, una veritable odissea té dues parts clarament diferenciades. Després d’escoltar Penèlope i el cor grec, que introdueixen en la història, i de descobrir els déus de l’Olimp, màxims responsables dels destins dels homes, es veurà com el conjur de l’amor d’Afrodita sobre Paris i Helena, reina d’Esparta i esposa de Menelau, és la causa de l’inici de la guerra entre grecs i troians. La mort d’Aquil·les i l’escena del cavall gegantí gira la sort de la guerra a favor dels grecs. Amb la tornada dels grecs a casa, acaba La Ilíada però la història continua amb les aventures de l’astut Ulisses, protegit per la deessa Atena, que explica L’Odissea. Es reviurà l’episodi a la cova del gegant Polifem, els naufragis provocats pels déus contra els grecs, la baixada d’Ulisses a l’Hades i l’aventura amb les malvades sirenes caníbals.

Podrà Ulisses superar totes les adversitats a temps per recuperar el seu tron a Ítaca, retrobar-se amb la seva esposa Penèlope i tombar els pretendents fatxendes que volen arrabassar-li el reialme? Troia, una veritable odissea és una obra plenament vigent que recull les preocupacions que sempre han inquietat els humans. Han buscat sempre l’èxit, el poder i, com a fonament, abans que la immortalitat, estimar i ser estimats. Fa més de 3.000 anys es barallaven per solucionar els conflictes i actualment continuen fent-ho.
Un espectacle sense text, una fusió escènica i musical potent, expressiva i molt plàstica des de la mirada de Cor de Teatre.

Cor de Teatre
Cor de Teatre no és pròpiament un grup vocal ni tampoc una companyia teatral, sinó les dues coses alhora. Un grup de cant coral que trenca esquemes, que canta un repertori polifònic sense partitures i que trenca amb la distribució característica d’aquestes formacions sobre l’escenari per incorporar moviment, acció i recursos propis de l’àmbit teatral. Cor de Teatre treballa des de fa vint anys en la recerca de noves sonoritats, experimentant amb el seu potencial expressiu i la interpretació. Per tot això, és molt més que un grup vocal, és una companyia que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic.

Amb els seus darrers espectacles Concert Tempestiu, Operetta i Allegro, ha realitzat una extensa gira per Catalunya, Espanya, França, Suïssa, Bèlgica i Alemanya, amb temporades estables a Barcelona, Madrid i París. També ha participat en diferents festivals, com el d’Avingnon le Off i el Tollwood Winter Festival de Munich. Paral·lelament a la producció i exhibició de les seves produccions, Cor de Teatre va interpretar el paper de l’Street Chorus dins la monumental obra Bernstein Mass, amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), dirigits per Clark Rundell, a L’Auditori de Barcelona. Aquesta producció s’ha pogut tornar a escoltar aquest passat octubre, dins la temporada 2018-2019 del mateix Auditori, pel centenari del naixement de Leonard Bernstein.
Cor de Teatre ha estat nominat i premiat en diverses ocasions –Premis Max, Premi Butaca i Unnim de teatre, entre altres– i ha realitzat gires internacionals amb els seus espectacles. A la Mostra Igualada ha presentat Romeo i Julieta, fruit de la creació d’una escola de formació per a joves intèrprets, assegurant la continuïtat de la companyia i perseguint un impacte positiu i esperançador en la societat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Naturveg desafia la pluja i presenta les novetats del món del veganisme

El passat dissabte, l’avinguda Països Catalans de les Comes va acollir una nova edició del festival de referència del veganisme a la nostra comarca. Una...

Òmnium Anoia homenatja a l’il·lustre calafí Alexandre de Riquer

Coincidint amb l’Any Riquer impulsat per la Generalitat de Catalunya, Òmnium Anoia ha organitzat per demà dijous 23 de setembre la presentació del llibre...

Capellades torna a tenir cinema

L’Ajuntament de Capellades ha signat un conveni de col·laboració amb La Societat La Lliga per poder tornar a gaudir d’una programació estable de cinema. D’aquesta...

Finalitzen les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt

L’Ajuntament d’Òdena va acabar aquest mes d’agost les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt, que han comptat amb un pressupost de 45.329,32€,...

Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern de Junts

Davant la minoria del govern de Junts, el grup municipal d’Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern municipal d'Igualada. Ho farà després...
Compartir