L’empresari Ramon Felip es podria presentar a Òdena pel PDeCAT

389

Jordi Puiggròs

Salta la sorpresa a Òdena. A més de les candidatures ja sabudes d’ERC “Fem Òdena AM”, el PSC, i l’agrupació d’electors “Òdena a Fons”, amb alguns exregidors del PDeCAT com Joan Gabarró o Sergi Lozano, sembla que finalment aquest últim partit hauria decidit presentar-se en solitari.

El candidat, militant de la Crida Nacional per la República, seria l’expresident de la Unió Empresarial de l’Anoia i actual president de l’Associació “Polígons dels Plans” Ramon Felip i Bolba, veí del nucli odenenc de l’Espelt. Felip ha explicat a La Veu que valora la situació, però se sap que ja està aquests últims dies confeccionant la candidatura.

Aquesta decisió de darrera hora tindria dues causes fonamentades. Una, el fet que alguns exregidors convergents hagin optat per una candidatura independent sense cap vinculació amb el partit de Carles Puigdemont, la qual cosa podria suposar “de facto” la desaparició del PDeCAT d’Òdena. L’altra, el fet que aquesta agrupació no defensa el projecte del macropolígon de Can Morera, quelcom que s’ha convertit en un “tema d’Estat” pels ajuntaments de la Conca d’Òdena i especialment pel líder del PDeCAT a l’Anoia, Marc Castells. Ramon Felip és un defensor total de Can Morera.

Totes les passes per al manteniment del PDeCAT com a partit actiu a Òdena s’haurien fet sense coneixement de l’actual regidor i cap de llista a les eleccions del 2015, Pep Solé, que, segons algunes fonts consultades per La Veu, ja no compta per a decisions futures del partit en aquest municipi.