20.8 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

TICAnoia presenta tendències i solucions pràctiques de robòtica col·laborativa

Un article de

TICAnoia presenta tendències i solucions pràctiques de robòtica col·laborativa
T

El pioner i líder de la robòtica col·laborativa Universal Robots, de la mà de TICAnoia, va presentat el passat dimarts 27 de novembre a la Jornada sobre la Indústria 4.0, a l’Adoberia Bella, les solucions pràctiques per a l’Automatització 4.0 catalana. Juntament amb demostracions, Jordi Pelegrí, director de Negoci d’Universal robots per a Espanya i Portugal, va oferir el seu punt de vista sobre la nova generació de robots col·laboratius.
L’esdeveniment es va focalitzar en les eines TIC com a suport per optimitzar els processos industrials que permeten a les empreses de tots els sectors i dimensions ser més competitives en el mercat global.

Segons Jordi Pelegrí; “Des de Universal Robots busquem sempre donar poder a l’ésser humà, i estimem que les màquines faran més tasques que els humans cap el 2025, tot i així la revolució robòtica crearà 58 milions de nous llocs de treball en els pròxims cinc anys”. D’altra banda, Jaume Catarineu, president de TICAnoia indicava que “els robots són una amenaça per molt llocs de treball poc qualificats però a la vegada són també una oportunitat per la creació de molts nous llocs de treball més qualificats, pels quals cal preparar-se i formar-se. Els robots forment part de la nova revolució industrial i, tal com vam sortir reforçats de les anteriors revolucions, també aquesta vegada en sortirem reforçats. Probablement la meitat del llocs de treball actuals hauran de passar per un reciclatge i formació cada 12 mesos”.

La Industria.4.0 catalana
En aquest fòrum, Universal Robots, va oferir les seves eines intel·ligents de suport al disseny, desenvolupament, producció i gestió integrada de la fabricació. Els braços robòtics col·laboratius d’Universal Robots poden adaptar-se i programar pràcticament en qualsevol entorn amb tasques de precisió per al muntatge, la pintura, el cargolat, l’etiquetatge, l’empaquetat, el polit i els processos d’injecció en motlle i soldadura, així com el resta de tasques que pugui requerir l’automatització.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Editorial | 🏨 Més estudis… i més lloguer 👉https://ow.ly/JNpJ50PR0Ph

✍️"L’escassedat d’oferta i l’altíssima demanda comporta, lògicament, preus desmesurats."

🎓L’ @ajigualada i la @UdL_info, en converses per a nous estudis universitaris de #Medicina, #Dret i #Psicologia 👉https://ow.ly/cXWt50PR1tP

Tot plegat permetria arribar a la xifra de 1.500 estudiants universitaris a mitjà termini, al voltant del 2030