S’inaugura la nova plaça del barri del Sant Crist, totalment accessible i amb nous jocs infantils

28 de novembre de 2022

Aquest diumenge s’ha inaugurat oficialment la renovada plaça de Sant Crist al barri del Sant Crist d’Igualada. La inauguració ha comptat amb una botifarrada popular en col·laboració de l’Associació de Veïns del Barri, una ballada de Sardanes amb l’Associació Sardanista d’Igualada i un espectacle de contacontes amb els Músics del Parc.

En els seus parlaments l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha posat en valor el punt de trobada, d’oci i de relació veïnal que aquesta plaça suposa pel barri del Sant Crist i que “ara és totalment accessible, molt més àmplia i amable i amb espais diferenciats per a tothom”. Castells ha destacat també que aquest espai “servirà de punt de trobada per als veïns i lluirà en les activitats i festes de barri que organitza l’associació cada any”. A més, l’alcalde ha recordat que amb el nou enllaç a la Ronda Sud i el futur soterrament de l’estació de trens “el barri viurà un canvi molt gran amb menys trànsit i un espai nou que donarà llum i vida al Barri del Sant Crist un cop l’estació estigui soterrada”.

El projecte és una realitat que després de diferents reunions amb els veïns del barri i es va presentar als veïns del barri abans d’iniciar-se per tal que hi donessin el seu vist i plau.

Una plaça accessible i que aposta per la vegetació
Els treballs de remodelació de la plaça del barri del Sant Crist han fet que tot l’espai sigui accessible i s’hagi ampliat amb la integració del tram del carrer de Bisbe Robuster com un tram de plataforma única, ampliant la superfície de la plaça i pacificant el trànsit de vehicles en aquest espai. S’han creat diversos paviments a tota la plaça, més amables i que permeten percebre la plaça de Sant Crist com un únic i gran espai dins del teixit urbà. S’han eliminat les barreres físiques existents aconseguint una plaça molt més accessible i amb zones d’estada delimitades amb diverses jardineres.

La plaça, que ara llueix un gran avet de Nadal al centre, també compta amb un augment de la vegetació i arbrat. Aquesta millora verda ha creat espais diferenciats per a cada ús de les zones enjardinades amb diferents espècies, zones de bancs, i també noves zones de jocs infantils amb la renovació integral del mobiliari urbà. Per tal d’augmentar la sostenibilitat de la plaça s’ha substituït també tota la il·luminació de la plaça per lluminària més sostenible de tecnologia LED.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta