Roger Mas presenta el seu desè disc aquest dissabte a l’Ateneu

0
450

El cantautor solsoní Roger Mas arriba al Teatre Municipal l’Ateneu per presentar el seu desè àlbum, Parnàs (Un viatge al jardí dels poetes). Serà el proper dissabte, 6 d’octubre, a les 21h. Com el mateix cantautor explica, amb Parnàs “volia fer un disc per al meu públic, sense estridències, fàcil d’escoltar i on se’m reconegués”. Roger Mas va estrenar el nou disc a Brussel·les “per als membres del govern a l’exili” i afirmava que “per a mi és molt important fer alguna cosa simbòlica per a aquestes persones que han fet tant per la nostra llibertat, justícia i democràcia”.

Mas encarna com ningú el prototip del cantautor: agermana música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Ho ha demostrat a cada disc, reinventant-se en trobador incipient, crooner de cobla, artista tel·lúric, bluesman rutilant, estrella del pop, rapsode profund o un doll de veu fonda. Tots encarnats en els temes, estils i grups més diversos.

Poeta entre músics i músic entre poetes ara, amb una veu en plena maduresa, proposa un viatge al Parnàs, al jardí dels poetes, on insisteix a emocionar amb les veus dels altres i músiques noves. Complerts els vint anys del primer disc, ara presenta Parnàs. Al disc (SatéliteK, 2018) i als concerts de la gira es poden trobar noves cançons, adaptacions de cançons tradicionals o antigues i poemes musicats d’autors tan diversos com Amadeu Vidal i Bonafont, Toni Gol i Roca, Miquel Martí i Pol, Joan Maragall, Salvador Espriu o la religiosa Sor Eulària Anzizu.

Al concert s’acompanya de Xavier Guitó al piano i teclats, Arcadi Marcet al contrabaix i Míriam Encinas tocant dilruba, viola medieval, flautes i percussió. El so és a càrrec de Jordi Rotés i la il·luminació de Rafel Roca. Al disc hi van col·laborar Núria Graham i Bikimel, a més del cor Lupulus Ensembla i Brossa, quartet de corda.
Mas, que des de fa un temps s’allunya del pop-rock es reivindica més en l’ofici i les maneres del cantautor.

Compartir