La rendibilitat d’invertir en organització
L

26 d'octubre de 2016
Cesc Alacaraz - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catCom a experts en organització empresarial i acostumats a analitzar les estructures empresarials des del punt de vista racional, ens trobem molt sovint amb empreses on no es compleix l’espiral positiva que ha de generar el fet de tenir una bona estratègia ben comunicada, així com una molt bona definició dels rols i processos interns, conjuntament amb un bon ambient de treball.

 

Per tal d’assolir la constància i la velocitat adequades que permetin deixar endarrere els nostres competidors, és imprescindible la dosi adequada de disciplina positiva en el seguiment del camí marcat.

En aquest sentit, tenint clars els punts anteriors, resulta relativament senzill diagnosticar el perquè una organització funciona bé o no. Quan veus que hi ha persones que no es parlen o que hi ha departaments que no tenen comunicació entre ells, resulta força evident pensar que no hi ha una bona definició de responsabilitats, la qual cosa duu a generar determinats conflictes que acaben afectant la rendibilitat de les organitzacions.

cesc-alcaraz-opinio-organitzacio-veuanoiaLa nostra experiència ens diu que és força habitual que les empreses inverteixin en capacitat productiva (màquines, software…) i, en canvi, no és tant comú veure com es fan inversions en millora de les organitzacions, aquelles que poden generar més rendiment que la millor màquina del món.

El fet que una empresa no acabi de créixer i visqui en un conflicte permanent (desorganització) del qual sembla impossible sortir-ne, acaba afectant la creació de valor de la mateixa, i per tant, a la creació de valor pel país. Té sentit invertir en organització?

Cesc Alcaraz, Economista Soci-Director FeedBackGround

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?