Recull de l’actualitat informativa de l’Acadèmia Igualada

30

Alumnes de 2n d’ESO de l’Acadèmia Igualada a Debat a Bat

Els alumnes de 2ESOB han assistit a la Biblioteca d’Igualada per a participar dins l’activitat “DEBAT a BAT”. Es tracta d’un seguit de dinàmiques de grup, lectures en veu alta i participació sobre valors i temes d’interès pels adolescents. Per exemple, plantejar-nos qui som, com ens relacionem amb la resta o l’arribada a un lloc nou entre d’altres. Tot això, ho han fet a partir de llibres il·lustrats que els ha fet reflexionar autònomament sobre aquestes qüestions. També han vist que a la biblioteca és un espai on, a banda de la lectura, organitza un seguit d’activitats culturals diferents.

Taller d’empatia a 1r d’ESO

El taller dirigit per Anna Boix, pretenia que a classe davant determinades situacions, l’alumnat aprengués a posar-se en el lloc dels altres, a entendre’ls. Així van comprendre que aprendre a cohesionar el grup i aconseguir un bon ambient d’entesa i companyonia servia per dur a terme unes bones relacions dins del grup i amb el professorat.

L’empatia és el coneixement de les nostres emocions i la relació entre el docent i l’alumne pot influir molt més en els resultats acadèmics que d’altres factors com els materials disponibles o la grandària de les aules. L’Anna ens va ensenyar que les persones empàtiques sintonitzen millor amb els senyals que indiquen el que els altres necessiten. Ens va dir que si l’empatia és reciproca serà molt més fàcil el treball en equip, i la consecució d’objectius compartits.

Alumnes d’Infantil i Primària van a la platja a fer activitats

La setmana passada, els alumnes de P-3, P-4, P-5 i 1er i 2n de primària, hem gaudit del magnífic dia que feia per realitzar el projecte de la platja que els alumnes de CFGS d’Infantil i d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives ens havien preparat. Un projecte en el qual consisteix en passar el matí a la platja jugant a jocs cooperatius, tradicionals, populars, diferents jocs que normalment fem a l’escola però aprofitant l’entorn natural que ens ofereix el nostre territori com és la meravellosa platja de Vilanova i la Geltrú.