El Milà i Fontanals celebra la seva primera desfilada, la “Milà Fashion Day”

195
Les alumnes/dissenyadores amb el/les seves models i professores del cicle.  

Dijous 24 de maig va tenir lloc la primera edició del “Milà Fashion Day” a l’Institut Milà i Fontanals, una desfilada on es van presentar les col·leccions de moda creades per les alumnes del mòdul dual de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment de productes tèxtils. La iniciativa va tenir molt bona acollida entre els alumnes i el professorat del centre, que a l’hora de l’esbarjo van omplir el gimnàs per veure el show.

Les alumnes/dissenyadores Mariam Ahannach i Teresa Casado van idear tres conjunts on van aplicar els coneixements adquirits en les diverses assignatures del cicle: moda i tendències, estampació, teixidoria de gènere de punt, acabats, tintura i patronatge i confecció. Es van crear peces inèdites de gènere de punt i models fets amb teixits de calada, i es va voler posar un clar èmfasi en el reciclatge i la reutilització de peces de roba, ja que algunes de les propostes mostrades partien de pantalons, samarretes o vestits vells reutilitzats.

Mariam Ahannach va dissenyar tres models de dona inspirats en personatges de sèries de ficció i pel·lícules: una princesa coreana, la reialesa de l’Edat Mitjana i la protagonista del film “Malèfica”. El resultat va ser una col·lecció de looks molt teatrals i plena de contrastos, de colors càlids i estètica naïve en el model medieval i amb una estètica més agressiva en les propostes d’inspiració asiàtica i del vestit de “Malèfica”.

Teresa Casado, per la seva banda, es va inspirar en l’estil Pin-Up per crear un disseny d’home i dos models per a dones. Els seus colors van ser el negre, el vermell i el blau texà, amb tocs de pell en negre i marró. Dues de les seves creacions eren conjunts informals on hi predominava el texà i l’altre era un vestit amb diversos complements per a ocasions més especials.