5.1 C
Igualada
Dissabte, novembre 27, 2021

Recull de l’actualitat informativa de l’Acadèmia Igualada

Acapte de sang a l’escola

La setmana passada els alumnes de 3r d’ESO van organitzar amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits, l’acapte de sang que anul·lament es realitza per aquestes dates. Amb una campanya de captació organitzada pels mateixos alumnes i assessorats pels membres del Banc de Sang i Teixits, es va intentar que un nombre important de donants acudissin a les nostres instal·lacions per tal de realitzar la donació. Els responsables del Banc de Sang es van instal·lar al gimnàs de l’escola, mentre els alumnes animaven per mitjà de pamflets als familiars dels alumnes i als passejants a entrar a donar sang. L’acapte va durar tot el dia i el resultat va ser força satisfactori. Des de l’escola agraïm la col·laboració de tots els que van fer possible aquest acapte. 

Alumnes de 1r de batxillerat visiten i practiquen al Centre de Regulació Genòmic

La setmana passada els alumnes de 1r de batxillerat de l’Acadèmia van visitar el CRG situat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. La visita de les instal·lacions i les pràctiques realitzades ens van permetre apropar-nos a la tasca que desenvolupen els científics d’arreu del món.

El Centre de Regulació Genòmica (CRG) treballa per comprendre la complexitat de la vida, del genoma a la cèl·lula , fins a un organisme complet i la seva interacció amb l’entorn, Tot això, mitjançant un equip multidisciplinari que connecta la biologia amb la física, les matemàtiques, la química i la medicina.

La part més interessant va ser la realització d’unes pràctiques de regulació de l’expressió gènica en el desenvolupament de cèl·lules mare neuronals, utilitzant les tècniques PCR i electroforesi.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, visiten el centre

La setmana passada l’Acadèmia Igualada va rebre la visita de l’Alcalde d’Igualada, Sr. Marc Castells i de la regidora d’ensenyament, Sra. Patrícia Illa.

Al llarg de la jornada, els alumnes de les diferents etapes van compartir una estona amb les il·lustres autoritats que anaven acompanyats per l’equip directiu de l’escola. El director va poder explicar de primera mà el projecte educatiu i el procés de canvi que s’està produint a l’escola amb les innovacions del treball cooperatiu i cultura del pensament. Van poder comprovar el compromís i ganes d’innovar dels diferents educadors així com totes les novetats i projectes realitzats a la nostra escola.

Durant el dia, l’alcalde i la regidora va poder observar i participar de la Fira de les Ciències que al llarg de tot el dia es va celebrar a l’escola. Al migdia també va compartir menjar amb els alumnes, assistint al menjador escolar acompanyat pel director del centre, el president de l’AMPA, administració i professors.

Els alumnes de 5è fan d’inspectors energètics

En aquest darrer segle s’ha incrementat el consum d’energia per càpita a tot el món gairebé deu vegades, mentre que la població s’ha multiplicat per sis i des dels anys seixanta el consum d’energia al món s’ha triplicat. Aquest creixent i aparentment imparable augment de la demanda d’energia és satisfeta amb l’explotació dels recursos fòssils del planeta, ja que gairebé quatre cinquenes parts de l’energia consumida per l’ésser humà procedeixen del carbó, el gas natural o el petroli. Mai no s’havien explotat els recursos naturals a un ritme tan intensiu i extensiu com ara.

Davant d’aquesta situació els alumnes de 5è de primària conscienciats amb el problema mediambiental es van convertir en inspectors energètics. Com a tals van recórrer totes les instal·lacions del centre i van avaluar si utilitzem correctament la llum natural; si ens deixàvem llums encesos, si obríem les finestres, la temperatura de l’espai. Observat tot el centre, van realitzar una sèrie d’observacions per a continuar en el bon camí d’estalvi energètic.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Montbui destinarà 15.000 euros als pressupostos participatius

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui està treballant en la realització de dos processos participatius, els quals es duran a terme durant les properes...

El Consell Comarcal amplia les beques per a cursar ensenyaments artístics

El Consell Comarcal de l’Anoia convoca la segona edició del programa de beques per infants i joves de la comarca que vulguin estudiar ensenyaments...

L’Hospital renova el segell Amed per promoure la dieta mediterrània

El servei de restauració de cafeteria de l’Hospital Universitari d’Igualada – Consorci Sanitari de l’Anoia, gestionat per l’empresa ARCASA, rep de nou el certificat...

Nova zona d’aparcament gratuït, al carrer Sant Martí de Tous

La setmana vinent s’obrirà una nova zona blanca d’aparcament gratuït a Igualada de 53 places al carrer de Sant Martí de Tous que donarà...

Racons de l’Anoia: Igualada (II)

Racons de l'Anoia: Igualada (I) Impulsada pel creixement econòmic i demogràfic, la fesomia urbana d’Igualada canvià també substancialment al llarg del segle XVIII. El recinte...
Compartir