8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Recta final de les obres d’ampliació del Parc Central i el polèmic biollac
R

Publicitat

Les obres d’ampliació del Parc Central d’Igualada -valorades en 900.000 euros- encaren la recta final. L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, ha explicat durant una visita a les obres que finalitzaran en tres mesos. El projecte contempla l’adequació d’una zona de 20.000 metres quadrats on s’està construint un gran llac artificial de 600 metres quadrats, un skate parc i una gran esplanada arbrada amb jocs infantils. “Serà un espai transformador per la ciutat”, ha remarcat tot dient que es convertirà en un punt estratègic de salut, esport i oci. En relació a les crítiques rebudes, l’alcalde manté que el projecte, que agafarà l’aigua del nivell freàtic, permetrà fer divulgació del canvi climàtic i ampliar les zones verdes de la ciutat.

“Estem convençuts del projecte”, afirmava aquest dimecres durant la visita, tot recordant que la creació del Parc Central ja va tenir una gran acollida i que ara havia arribat el moment de fer “un salt endavant”. Castells ha recordat que el projecte no culmina amb aquesta segona fase sinó que la seguirà una altra amb l’actuació a 13.000 m2 des del parc més fins a l’hospital i una última, amb la zona del futur auditori que convertirà la zona en un “eix potent d’activitats, lúdiques i esportives”.

Durant la visita, ha fet èmfasi en la construcció de l’skate parc i en la voluntat de convertir-ho també en un espai per a esportistes professionals. De fet, ha explicat que el president de la federació espanyola de patinatge ja s’ha mostrat interessat en visitar les instal·lacions per explorar si es pot utilitzar per entrenar esportistes olímpics.

Crítiques per la construcció del llac artificial
L’ampliació del Parc Central d’Igualada ha rebut crítiques d’entitats ecologistes i també d’alguns partits de l’oposició com la CUP. El motiu és la construcció del gran llac artificial de 600 metres quadrats en un context d’emergència climàtica i sequera. Malgrat que des del consistori defensen que el llac es depurarà de forma natural i s’omplirà amb les aigües freàtiques de la ciutat, els opositors al projecte asseguren que consumirà molta aigua i que no s’han tingut en compte els escenaris de futur “amb més sequera i calor”.

Castells atribueix aquestes crítiques al desconeixement i al fet que s’acosten les eleccions municipals. I insisteix que aquest llac contribuirà a sumar més zones verdes a la ciutat i fer pedagogia sobre el canvi climàtic.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies