16.6 C
Igualada
Dilluns, 11 desembre 2023

Un article de

Primer pas per acreditar l’Hospital d’Igualada com a hospital universitari
P

Publicitat

El Ple del Consell Social de la Universitat de Lleida ha aprovat aquest dilluns el conveni en l’àmbit docent, assistencial i investigadors entre la UdL, el Departament de Salut de la Generalitat i el Consorci Sanitari de l’Anoia per a l’acreditació de l’Hospital d’Igualada com a hospital universitari.

La reunió, que ha estat telemàtica, ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, que ha volgut expressar “el compromís ferm de la ciutat d’Igualada amb la Universitat de Lleida”, indicant que “és molt important que aquest país, Catalunya, no sigui un país amb el cap molt gran i el cos molt petit, i la Universitat de Lleida és clau perquè això no sigui així. La UdL és un reflex del que volem ser”. L’alcalde ha ofert “una columna vertebral per bastir i potenciar l’eix entre Igualada i Lleida; un eix que s’ha de potenciar i que té molt de futur i que hem de fer que aposti per la innovació, pel coneixement,sobretot per l’economia productiva, però també per un sector primari potent i al qual la Universitat doni serveis. Estem convençuts que això és el futur”.

Per la seva banda, el president del Consell, Delfí Robinat, ha volgut també tenir un reconeixement públic per la gestió que l’alcalde, Marc Castells, va fer durant el confinament perimetral motivat per l’episodi de COVID-19, “que va ser segurament un dels moments més difícils de la història d’Igualada, i estar al capdavant en aquesta mena de situacions implica prendre decisions difícils en cada moment”.

La tramitació de l’acreditació com a hospital universitari ha de continuar ara amb l’aprovació del conveni per part del Departament de Salut i del Consorci Sanitari de l’Anoia. I, un cop signat, serà traslladat al Departament i Coneixement perquè s’oficialitzi amb el corresponent decret del Govern.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies