5.3 C
Igualada
Thursday, 29 February 2024

Un article de

La JOSA inicia la celebració dels 30 anys amb l’enregistrament d’un vídeo amb 175 músics
L

Publicitat

La Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (JOSA) ha fet 30 anys de la seva fundació en ple confinament per la Covid-19. És per aquest motiu que enlloc de celebrar-ho amb un concert presencial, tal com estava previst per l’abril d’aquest any, ha realitzat un vídeoclip.

En aquest enregistrament hi han participat 175 músics, membres actuals de l’orquestra i de la JOSA aleví, ex-membres, així com simpatitzants. Al vídeo s’hi poden veure i escoltar músics de moltes edats diferents, des de 6 anys fins als adults que van fundar l’orquestra fa 30 anys.

La peça que s’ha interpretat, de forma asincrònica i independent per part de cada músic des de casa seva, és el popular cor de caçadors de l’òpera Der Freischütz de Carl Maria von Weber. L’edició del vídeo l’ha realitzada el Dan Ortínez, autor igualadí de diversos documentals audiovisuals.

El concert d’aniversari s’ajorna fins l’any vinent. Amb tot, es podrà gaudir de la JOSA aquesta Festa Major d’Igualada, ja que la formació hi farà el concert amb el repertori Danzón nº2 d’Arturo Marquez, Suite de l’opera de Carmen de Bizet i l’intermezzo de la cavalleria rusticana de Pietro Mascagni. Aquest concert estarà dirigit per Josep Miquel Mindan, director de la JOSA des de 2016.

LA JOSA es va formar el 1990, gràcies a la iniciativa de l’Orquestra de Cambra d’Igualada, i va començar sent dirigida per Xavier Cassanyes, compositor de sardanes. Les principals aportacions a la cultura de la comarca són (a part dels concerts) la gravació de l’Himne del Patge Faruk i la interpretació, l’any 2004, de l’oratori “Mil Anys” amb música de Mn. Valentí Miserachs i llibret d’Antoni Dalmau, amb motiu del Mil·lenari de la Basílica de Sta. Maria. A més, la JOSA aleví, dirigida per Albert Gumí, edita anualment un conte il·lustrat amb l’enregistrament d’un concert composat específicament per a l’orquestra de nois i noies d’entre 10 i 15 anys.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies