Poble Actiu insta a l’Ajuntament d’Igualada a “no desentendre’s” del tancament de l’escola de dansa

0
457

Davant l’anunci de tancament de l’escola de dansa del Consell Comarcal a Igualada, Poble Actiu considera que “el fet que l’escola de dansa tingui titularitat comarcal no ha de ser una excusa perquè l’Ajuntament d’Igualada se’n desentengui”. Per aquest motiu, afegeixen en un comunicat, “cal que l’Ajuntament exerceixi la seva capitalitat i que intenti buscar una solució al conflicte que afecta a molts alumnes i famílies de la ciutat”. En aquest sentit, des de Poble Actiu proposen “que l’Ajuntament faciliti un espai per l’escola de dansa, i si malgrat tot el Consell Comarcal continua sense voler fer-se’n càrrec, que n’assumeixi també la gestió i l’oferta educativa”.

Segons Poble Actiu, “aquesta és una mesura que intenta evitar la desaparició de l’escola de dansa per tal que la ciutadania pugui seguir beneficiant-se d’una educació pública artística”, i assenyalen que “fer desaparèixer ensenyaments és quelcom intolerable especialment per la forma com s’ha efectuat aquest tancament, sense donar explicacions a les famílies ni als treballadors i sense mirar de buscar solucions consensuades entre totes les parts afectades”. En aquest sentit, des de Poble Actiu expliquen que “el tancament de qualsevol centre educatiu públic és sempre una mala notícia, però encara més quan estem parlant de l’únic centre públic on es poden fer estudis de dansa a tota la comarca de l’Anoia”.

“Cal posar ordre als espais culturals de la ciutat”
El grup municipal de Poble Actiu insisteix en la necessitat de redactar un Pla d’Equipaments per posar ordre als equipaments ja existents a Igualada: “cal fer una tasca d’anàlisi de necessitats i equipaments, per solucionar problemes presents i amb mirada de futur. Hem de poder ubicar les diferents activitats en els espais més adients i també poder preveure si calen equipaments nous i, si és el cas, pensar bé quins i com haurien de ser”. En aquest sentit, han afirmat que “la necessitat d’espai que té ara l’escola de dansa ens hauria de servir, també, com a oportunitat per a repensar com utilitzem els diferents espais disponibles”. En aquesta línia han puntualitzat que d’entre els diferents espais amb que compta la ciutat, n’hi ha que estan clarament saturats mentre d’altres resten pràcticament sense ús. “El cas de l’Escorxador, ho hem dit sempre, ens sembla absolutament insostenible. No podem tenir un equipament amb tantes possibilitats tancat i barrat mentre hi ha iniciatives culturals que pleguen al no tenir lloc a la ciutat. Abans d’apostar per capitalitats efímeres creiem que caldria garantir uns bons fonaments per al desenvolupament cultural d’Igualada. I un pla d’equipaments seria una bona mostra de que l’Ajuntament s’ho pren seriosament.”

Per altra banda, Poble Actiu ha volgut felicitar a les escoles municipals d’estudis artístics per la gran feina que han fet i estan fent a la ciutat, i consideren que “cal que l’Ajuntament continuï apostant per la cultura i per l’educació cultural tot recolzant les iniciatives de les escoles municipals existents i la possible creació de la futura escola municipal de dansa, omplint, així, un buit històric dins de l’educació cultural de la ciutat”.

Compartir