1.9 C
Igualada
Dimarts, gener 31, 2023

Peixos Vila Massana: “els pescadors són uns autèntics herois per poder servir peix fresc a la ciutadania”

Peixos Vila Massana neix l’any 1924 a Igualada, som la quarta generació especialitzats en peix fresc i marisc de les costes catalanes. Actualment portem l’empresa la meva germana Anna Vila i jo, en Jordi. Ens hem renovat creant nous productes (hamburgueses, tàrtars i peix fresc congelat envasat al buit, entre d’altres). Ens podeu trobar a la plaça Espanya, 10 d’Igualada.

 

Com funciona a dia d’avui la llotja per anar a buscar el gènere? Hi ha de tot?

Nosaltres anem a la llotja de Tarragona, intenten seguir amb la normalitat malgrat la baixada de les vendes que és directament proporcional a la baixa del preu del peix i la qual cosa surt poc rendible als pescadors. Si el temps acompanya segueix havent-hi varietat.

 

 

Com s’ho fan els pescadors? Poden sortir amb normalitat?

 

Si el temps els ho permet, surten a la mar intentant mantenir les distàncies de seguretat tot i la dificultat que comporta estar dins una barca. Uns autèntics herois per poder seguir proveint al mercat de peix fresc.

 

Han també de prendre mesures de seguretat pel coronavirus al vaixell o barca?

 

Sí, totes les mesures possibles per no perdre cap mariner de la barca i així no haver de deixar de pescar. És important mantenir la distància de seguretat recomanable, portar mascareta i guants.

 

Us posen pegues per sortir i entrar de la Conca? 

 

Els primers dies del confinament va ser més complicat anar a Mercabarna ja que les hores que hi vaig són entre les 3h i les 4h de la matinada. Vaig trobar diferents controls molt estrictes de llarga durada i vaig tenir molts problemes: em registraven la furgoneta, em demanaven el DNI i tots els papers, com de pel·lícula. 

 

Teniu una acreditació especial per passar?

 

Sí, vaig trucar a l’Ajuntament i gràcies al Marc Castells i al Jordi Marcè em van facilitar una acreditació per entrar i sortir de la Conca i poder proveir de matèria primera els igualadins. A més amés, ara també tinc una acreditació de la Cecat de la Generalitat de Catalunya. 

 

Feu servei a domicili? 

 

Sí, sempre l’hem fet però aquests dies l’estem oferint més degut a la situació. Portem tot tipus de comandes, en especial per la gent gran o amb dificultats de mobilitat, crec que ens hem d’ajudar uns als altres.

 

Quins horaris? La botiga segueix oberta? Treballa tot el personal?

 

El nostre horari habitual és de 9h a 13:30h i tardes de 17h a 20h però aquests dies fem horari de 9h a 13h i tardes tancat per confinament. Crec que totes les grans superfícies també haurien de reduir l’horari per ajudar a contribuir amb el confinament. 

Sí, seguim treballant tot el personal tot i el risc que comporta per nosaltres i per les nostres famílies.

 

Com va anar la setmana passada quan es va anunciar el confinament, i aquesta? Teniu el mateix ritme de clientela?

 

Quan es va anunciar el confinament la gent es va alarmar i alguns clients compraven més quantitat de l’habitual per por a no poder sortir de casa i quedar-se sense peix. Aquesta setmana ens ha baixat el número de comandes ja que tenim molts clients de la comarca de l’Anoia.

Quines normatives de seguretat teniu aquí a la botiga?

 

 

Fem servir tots els protocols recomanats pel Gremi de Peixateries de Catalunya, com són mantenir la distància de seguretat entre un i dos metres, només deixem entrar un màxim de dues persones dins la botiga, utilitzem mascaretes i guants i fem servir productes desinfectants per netejar taulells, portes, furgonetes, etc.

 

Com veieu el futur si la cosa dura, creieu que es podrà servir de la mateixa manera o poden canviar les coses? A millor? A pitjor?

 

Crec que els més perjudicats serem els autònoms o les petites empreses. Espero que la gent aquests dies s’hagin adonat de la importància del petit comerç a les ciutats i que prenguin consciència de consumir més en aquests establiments. Només així ens en sortirem tots plegats. També m’agradaria recolzar a tota la gent que aquests dies està arriscant la seva salut per ajudar a altres persones (sanitaris, comerços d’alimentació, neteja, etc).

 

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

El Monbus CB Igualada aconsegueix una victòria vital

MONBUS CB IGUALADA 70 CN HELIOS 63 El Monbus CB Igualada va acabar patint per no saber tancar el partit. El conjunt igualadí, que va controlar...

No era el mec el que feien

M’he de disculpar. He de demanar perdó pel que vaig escriure la setmana passada. Amb el títol: “Presidents fent el mec”, deia que els...

El Club Sènior Igualada de ping-pong presenta el seu equip en una sessió especial acompanyats pel palista Joan Masip

Fa poc més d’un any, un grup de tres o quatre persones (de entre 60 i 90 anys) es van trobar per fer unes...

Últimes notícies