El concert de l’OBC i Kazushi Ono a la Sagrada Família i l’obra ‘Sit’ d’El Tricicle, ofertes culturals online del dia

0
604

L’Auditori retransmet cada vespre, des de dilluns, un concert a Facebook de les principals sales d’Europa. Un conjunt d’auditoris europeus que formen part d’ECHO, l’organització de prestigioses sales de concert europees, han impulsat el projecte ‘Music of the day from Europe’s Concert Halls’, que oferirà per primera vegada i de forma simultània i sincronitzada un concert diari a través de la xarxa social Facebook.

L’Auditori, com a membre actiu de l’organització, serà l’única sala de l’Estat que participarà en aquesta proposta. Prop de 90.000 persones van gaudir del primer concert de ‘Music of the day from Europe’s Concert Hall’s’. En aquest context, L’Auditori participa aquest dimecres en aquesta proposta inèdita retransmetent a Europa el concert que l’OBC i Kazushi Ono van fer a la Sagrada Família.

Per altra banda, en un comunicat, els integrants d’El Tricicle expliquen que publiquen a Youtube ‘Sit’, “un homenatge a la cadira que, en aquests temps en els quals ens toca estar més asseguts del què ens agradaria, sembla molt oportú”. La companyia apunta que la seva intenció és publicar un dels seus espectacles cada setmana “amb l’esperança que aquesta situació d’emergència no es prolongui més de vuit setmanes perquè només tenim vuit espectacles i serà complicat improvisar més”, afegeixen.

Una altra proposta per aquest dimecres està protagonitzada per l’actor i director Paco León, que participarà a la quarta entrega de la iniciativa #NuestroCineNosUne de la Acadèmia de Cine i la seva Fundació que proposa la trobada de cineastes amb els espectadors organitzant trobades virtuals a les seves xarxes socials. Paco León respondrà a les preguntes sobre la cinta que va dirigir ‘Carmina o revienta’, protagonitzada per la seva mare, Carmina Barrios.

#StayHome LIFE Victoria
El Lied Festival Victoria de los Ángeles (Life Victoria) se suma als certamens culturals que aquests dies traslladen propostes a les xarxes per animar el confinament dels ciutadans contra el coronavirus. Així, s’inicia a partir de dimecres #StayHome LIFE Victoria, amb una actuació diària de mitja hora en directe a través d’Instagram. Els participants seran intèrprets que tenen relació amb el festival, veus solistes com el contratenor Jakub Józef Orlinski –que inaugura la iniciativa aquest dimecres a les sis de la tarda-, les sopranos Montserrat Seró i Natalia Labourdette, però també el compositor i pianista Albert Guinovart, aquest últim diumenge vinent també a la tarda.

El Cuarentena Fest, el festival de música streaming “en temps difícils”, segueix també aquest dimecres amb les actuacions de Cuchillas, Kora, Lois i Ganges. Així mateix, El Petit de Cal Eril ha publicat Youtube el concert que va oferir aquest dimarts en el marc del festival.

El festival Esperanzah! amb el cicle ‘enCantados’ van estrenar la proposta Esperanzah! a Casa, un festival solidari i inclusiu. Aquest dimecres serà el torn de la poesia de l’escriptor Javier Gil i de Alba Luz, cantautora, activista, actriu i ballarina.

Literatura
Segueix la proposta d’Òmnium Cultural de Literatura a Domicili amb converses entre un llibreter i un escriptor que presenta una obra. Aquest dimecres serà el torn de Marta Roqueta, que presentarà ‘De la poma a la pantalla. Amor, sexe i desig a l’època digital’ (Pagès Editors) amb la llibretera Carlota Freixenet de La Carbonera.

La llibreria Ona ha traslladat la seva programació a la xarxa amb presentacions, xerrades, contacontes i recomanacions. Les activitats d’aquest dimecres són les recomanacions juvenils i un monogràfic poètic, en què el poeta Carles Rebassa explicarà l’obra de Maria- Mercè Marçal.

Ediciones Urano ha posat en marxa la campanya #QuieroLeerEnCasa centrada en una sèrie d’accions i activitats per acompanyar als lectors a casa seva durant el confinament, i es concretarà en entrevistes en directe amb els autors de l’editorial a través de les xarxes socials, cursos gratuïts online, una selecció de llibres digitals i gratuïts i una àmplia oferta de llibres amb preus reduïts.

L’OFFF
Per altra banda, l’OFFF, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona engega aquesta setmana la iniciativa ‘OFFF GOES ON’ amb l’objectiu de mantenir la creativitat i inspirar al públic, així com d’agraïment a la comunitat OFFF pel seu suport. A través d’aquesta iniciativa, l’OFFF brinda la oportunitat al públic de veure vídeos inspiracionals i motivadors creats des de casa pel seus artistes preferits. En els vídeos els artistes mostraran part de la seva feina, donaran consells creatius i motivaran al públic a seguir creant durant aquesta fase de confinament.

Entre els artistes confirmats destaquen Joshua Davis, Burton Rast, Boldtron vs Six N.Five, Baugausm, Vallée Duhamel, GMUNK, Velvet Spectrum o Musketon. Els vídeos seran compartits dos cops a la setmana, cada dimarts i divendres al canal d’Instagram del festival.

Compartir