Passejada amb l’ornitòleg Daniel Macià per l’entorn del riu Anoia

Diumenges en Família proposa aquesta setmana aquest recorregut per conèixer les espècies d’ocells de l’entorn del riu

699

riu anoia - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

El programa Diumenges en Família de l’Ajuntament d’Igualada proposa aquest diumenge un taller de natura. L’ornitòleg Daniel Macià acompanyarà els participants en un recorregut per l’entorn del riu Anoia i mostrarà quines espècies d’ocells s’hi poden trobar, veure i escolta en el que es considera un moment perfecte per els ocells del parc fluvial. El guia explicarà i donarà a conèixer les diferents espècies d’aus que hi ha al riu en aquesta època de l’any i contestarà totes aquelles preguntes, curiositats i inquietuds que tinguin els assistents.

Macià és un especialista en ornitologia molt bon coneixedor de la zona de l’Anoia i una de les activitats que duu a terme és el projecte Participa de seguiment d’aus, que està connectat a altres programes més amplis d’observació en diversos territoris europeus. També és molt actiu en altres iniciatives, com el seguiment de cases niu o, per exemple, el control dels arbres que ha anat plantant els darrers en zones afectades per incendis forestals. Tot això i molt més ho explica ell mateix als blocs daniel-naturaanoia.blogspot.com i naturanoia.blogspot.com.

El punt de trobada serà el Museu de la Pell, a les 11h. La passejada té una durada prevista de dues hores, està recomanada per famílies amb infants a partir de set anys i finalitzarà a l’alçada de la depuradora. Com que l’objectiu principal és observar, es recomana dur prismàtics i també portar el calçat adequat, ja que la passejada es farà, sempre que sigui possible, pel marge del riu.

El programa Diumenges en Família ha pres el relleu del Cultura en Família per seguir proposant activitats ben variades per compartir: s’hi inclouen hores del conte, cinema en català, visites, tallers i sortides per fer en família al llarg dels diumenges de març, abril i maig. Una oferta diversa coordinada des de departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.