20.3 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

Nou servei amb la Unitat de Lactància Especialitzada a l’Anoia

L’Equip de Llevadores de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Anoia de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central, juntament amb professionals de la pediatria i l’odontologia del Consorci Sanitari de l’Anoia, ha creat una unitat de lactància especialitzada per atendre els casos amb una lactància més dificultosa.

Aquesta consulta està ubicada al CAP Igualada Nord (del Consorci Sanitari de l’Anoia) i dona atenció a totes aquelles mares lactants de l’Anoia que requereixen un suport més específic. Hi participen professionals del servei de Pediatria del Consorci Sanitari de l’Anoia, llevadores expertes en lactància materna i acreditades (International Board Certified Lactation Consultant) de l’ASSIR Anoia de l’Institut Català de la Salut (ICS) i del servei d’Odontopediatria del CAP Igualada Nord, en coordinació amb professionals de la pediatria dels centres d’atenció primària de l’Anoia de l’ICS.

La visita és presencial i, per concertar-la, es coordinarà des del servei de Pediatria, Odontologia o de la consulta de Llevadoria del CAP de referència.

La lactància materna és l’aliment òptim del nounat i un aliment complementari ideal en els primers anys de vida. També és conegut que, més enllà d’aportar els nutrients necessaris, transmet defenses de la mare al nadó, que serveixen per prevenir malalties en la infància i en la vida adulta.

És un procés fisiològic que pot generar molts dubtes. Cada lactància és única i cada persona la pot viure des de les seves pròpies expectatives, el suport rebut i les dificultats. Hi poden haver infants que tenen alguna patologia, nadons prematurs, bessons… que sovint comporten lactàncies més complexes. El que és comú a tots els casos és la necessitat de solucionar el problema ràpidament, per afavorir el bon establiment de la lactància i la possibilitat de continuar amb l’alletament matern fins que la mare ho desitgi.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies