“Nenes i nens”, un cop de puny al masclisme, aquest diumenge a l’Ateneu

30 de novembre de 2019

Demà diumenge 1 de desembre, a les 7 de la tarda, el Teatre Municipal l’Ateneu clou la seva programació de tardor amb l’espectacle Nenes i nens de Dennis Kelly, interpretat per Anna Sahun i dirigit per Joel Joan. La història d’una dona emprenedora i mare de família que intenta fer-se un lloc en un sistema patriarcal. És un relat en primera persona, una dona que s’explica la seva vida personal i laboral tal com la sent. Una història humana, directa, sense embuts i que atrapa. L’espectacle és una producció de La Villaroel i Arriska.
Les entrades es poden comprar al Punt de difusió cultural i turística d’Igualada (Sala Municipal d’Exposicions c. Garcia Fossas, 2 -pl. de la Creu) avui dissabte, d’11 a 14 i de 18 a 21, i demà diumenge, d’11 a 14 h i des d’1 hora abans de la funció a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de 18 € i 15 €, amb descomptes per a diversos col·lectius. Els joves de fins a 25 anys podran comprar les entrades a 5 euros, acreditant la seva edat amb el DNI, en una proposta que s’emmarca en la campanya Fins als 25 a cinc. També es poden adquirir en línia a www.teatremunicipalateneu.cat, sense comissions.

L’obra: Nenes i nens
Segons Joel Joan, el director de l’espectacle, Nenes i nens és un repte per a tothom: “Per a l’actriu que l’interpreta, sens dubte, però per a l’espectador que l’hagi de veure, també. És un text sense filtres, sense metàfores, sense concessions. La nostra heroïna és una dona valenta i intel·ligent que ens explica la seva vida tal com la sent, tal com la pensa. Sense endolcir-la, ni maquillar-la. Imagineu-vos que sou en un “club nocturn de comèdia” i que de sobte puja a l’escenari una dona que us fa riure amb les seves misèries. Una dona que no sent compassió per ella mateixa i que sap riure’s de tot. Bé de tot, tot potser encara no.

Però Nenes i nens no és només un monòleg per riure de les ocurrències de la nostra protagonista. És un cop de puny al masclisme invisible, latent i corrosiu que no desapareix de les nostres societats i que de tant en tant es mostra amb tota la seva cruesa. Nenes i nens és un acte de coratge davant de l’adversitat, davant del que és incomprensible i inassumible. És una oda a la vida. Una llum d’esperança. Rendir-se no és una opció”.
Ella és una dona emprenedora, valenta, que no acota el cap davant les adversitats. Està casada amb un paio espavilat amb qui ha acabat tenint dos fills. Va conèixer el seu marit fent cua en un vol de baix cost i d’entrada li va caure com el cul. Però va resultar ser un paio espavilat amb qui va acabar tenint dos fills. La gran vol jugar a arquitectes i construeix edificis de fang, son germà els hi bombardeja perquè “s’hi han amagat els terroristes”. Ser una bona mare pot resultar frustrant. Ser una dona emprenedora, també. Però el més frustrant de tot és descobrir, massa tard, que l’home de qui et vas enamorar és l’home equivocat.

Una obra dirigida per Joel Joan i interpretada per Anna Sahun
L’autor de l’obra Dennis Kelly (Barnet, 1970) és un escriptor i productor anglès de cinema, televisió i teatre. Internacionalment és conegut per les seves adaptacions per a musicals (Matilda el musical, premi Tony 2013 i Olivier 2012, entre molts d’altres) i per les seves col·laboracions amb la BBC. Pel que fa al teatre, és l’autor de la polèmica Osama the Hero (premi Meyer-Whitworth Award 2006), obra amb un títol provocador que parla sobre l’estat de por dins la nostra pròpia societat.

L’obra és dirigida per Joel Joan, membre fundador i productor executiu d’Arriska SL des del 2000. El febrer de 2008 va ser nomenat resident del Col·legi de Directors de Catalunya, càrrec amb el qual va impulsar la creació de l’Acadèmia del Cinema Català. Ha estat el director de muntatges teatrals d’èxit. Ha estat creador de la sèrie de TV El crac i Porca misèria. A més, Joel Joan ha obtingut un gran èxit dirigint la sitcom catalana Plats bruts (1999-2002) i l’adaptació cinematogràfica de la peça escènica El nom. Joel Joan compta també amb una extensa trajectòria com a actor.

I la protagonista de l’obra és l’Anna Sahun, actriu de teatre, cinema i televisió. En teatre destaquen les seves interpretacions a: Ricard III (2017) al TNC, dirigida per Xavier Albertí; Idiota (2015), dirigida per Jordi Casanovas; Fum (2013) al TNC, dirigida per Josep Maria Miró; Les tres germanes (2011), entre moltes d’altres. En televisió és coneguda pel gran públic per interpretar personatges com la Laia a la sèrie Porca misèria o la Lídia de La Riera.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?