12.3 C
Igualada
Divendres, 23 febrer 2024

Un article de

Masquefa proposa un pressupost de 16,7 milions d’euros per fomentar cinc eixos de transformació
M

Publicitat

L’Ajuntament de Masquefa proposa un pressupost de 16,7 milions d’euros amb la voluntat de prioritzar la cohesió social, la dinamització econòmica, la pertinença, la sostenibilitat i el bon govern mitjançant una inversió de 3,6 milions d’euros.

En la sessió plenària celebrada el passat 29 de novembre van aprovar-se els pressupostos generals de la corporació per a l’exercici 2024, amb els vots a favor de Sumem x Masquefa i Esquerra Masquefa i els vots en contra de Junts per Masquefa i Vox Masquefa.

El pressupost per l’any vinent ascendeix fins als 16.750.872,97 euros, un 0,83% menys que l’exercici anterior, i es fonamenta en cinc eixos de transformaciócohesió (amb la voluntat de repensar qüestions relatives al model urbà, la mobilitat i el foment d’habitatge públic), prosperitat (dinamitzant el teixit econòmic i productiu de la Vila), pertinença (posant en valor els àmbits socials, com ara la cultura, l’educació, la inclusió, la igualtat i l’esport), sostenibilitat (assumint la responsabilitat d’intens treball en els àmbits d’acció climàtica i transició energètica) i bon govern (treballant la digitalització i la qualitat democràtica, en forma de transparència i forment de la participació ciutadana).

Roger Vàzquez, alcalde de Masquefa, destaca respecte a l’exercici de l’any vinent: “Ens hem focalitzat en cinc eixos de transformació clau per garantir un desenvolupament sostenible i una millora contínua de la qualitat de vida dels masquefins, amb un pressupost responsable, coherent i condicionat a les necessitats reals de la nostra comunitat”.

Daniel Gutiérrez, regidor de finances públiques, destaca: “Hem treballat tenint en compte la realitat socioeconòmica, tensada per la pujada de preus i l’esforç econòmic pel pagament d’hipoteques i lloguers. Per això el govern presenta un pressupost de contenció, que no augmenta la pressió fiscal i que no trasllada als veïns la manca de previsió econòmica dels anteriors responsables de la gestió del Complex Esportiu Municipal.”.

Entrevista a Roger Vázquez, alcalde de Masquefa

Els pressupostos assumeixen, així mateix, els reptes de futur amb tres grans eixos de treball: l’Agenda 2030 i els ODS, l’Agenda Urbana Local i la Planificació Sectorial, tots ells inclosos en el Pla d’Acció Municipal 2023-2027, el full de ruta del govern municipal durant el mandat.

Més despesa social, millor control dels costos i inversions sostenibles

Pel que fa als ingressos, l’Ajuntament no vol repercutir les despeses sobrevingudes o els interessos bancaris als veïns; és per aquest motiu que en el Ple d’octubre es van congelar els impostos, per no augmentar la pressió fiscal dels masquefins. Alhora, es destinaran més recursos en el dia a dia de les persones i en la planificació d’inversions sostenibles i d’impacte social. Per això, respecte als pressupostos del 2023, creix la despesa ordinària en educació; cultura; esport; benestar social; feminisme, igualtat i diversitat; comerç i turisme; societat de la informació, i seguretat i mobilitat. 

L’Ajuntament preveu invertir 3,6 milions d’euros en diferents projectes estratègics de la Vila; com ara, en la millora dels barris i la Beguda, el Pla d’arbrat i infraestructura verda, la instal·lació de plaques voltaiques als edificis municipals, els pressupostos participatius, la millora dels centres educatius i el casal d’avis, la compra d’habitatge, el recondicionament dels parcs infantils o el desenvolupament del projecte ‘Masquefa, Vila intel·ligent’, entre altres.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies