6.4 C
Igualada
Divendres, 23 febrer 2024

Un article de

FGC estudia la viabilitat de desdoblar les línies d’Igualada (R6) i Manresa (R5)
F

Publicitat

El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), ha licitat aquest dilluns la redacció de l’anàlisi sobre si és factible del desdoblament de les línies R6 (Igualada) i R5 (Manresa) amb l’objectiu de millorar la fiabilitat, la resiliència i els temps de viatge.

Segons informa FGC, el document inclourà diferents propostes de desdoblament -total o parcial- dels trams Martorell-Igualada i Olesa de Montserrat-Manresa, actualment de via única. L’anàlisi identificarà diferents escenaris d’explotació de cada corredor i farà una proposta de serveis en cadascun d’aquests escenaris. Un cop s’adjudiqui l’anàlisi, tindrà un termini màxim de redacció de 13 mesos.

Segons informa FGC, l’anàlisi identificarà diferents escenaris d’explotació de cada corredor (Martorell-Igualada i Martorell-Manresa) i farà una proposta de serveis en cadascun d’aquests escenaris, amb identificació dels punts de creuament i de les necessitats de material mòbil. A partir dels escenaris d’explotació de cada corredor, es farà una proposta de desdoblament total i parcial per a cadascun, que permeti operar les línies amb les freqüències que s’estableixin. El document farà un mínim de 6 propostes per a cada corredor.

L’anàlisi, que, un cop adjudicat, tindrà un termini de redacció de 13 mesos, ha sortit a licitació per un import de 108.000 euros. Inclourà la caracterització de les dades de mobilitat dels àmbits Martorell-Igualada i Martorell-Manresa, un resum dels diversos estudis realitzats fins ara, l’anàlisi de la rendibilitat socioeconòmica i, per a cadascun dels escenaris, el cost d’inversió necessari i el càlcul de la demanda.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies