13.1 C
Igualada
Divendres, març 31, 2023

Masquefa començarà una prova pilot amb contenidors intel·ligents per a millorar la recollida selectiva

L’Ajuntament -a través de la Regidoria de Medi Ambient- començarà aquest 2023 una prova pilot al municipi amb l’objectiu de millorar les actuals xifres de reciclatge i de recollida selectiva a la vila i situar Masquefa com un municipi capdavanter en la lluita contra l’emergència climàtica.

Es tracta de la introducció d’un nou sistema electrònic de tancament en els contenidors per a les fraccions de rebuig i orgànica en tres zones del municipi:
– Sector Nord del nucli urbà.
– Carrer Sant Antoni i tram (inicial) de l’Avinguda Catalunya.
– Nucli íntegre de Can Valls.

La prova pilot començarà el 8 de febrer amb el repartiment de targetes i clauers per obrir els contenidors als punts informatius habilitats; i el dia 20 de febrer es procedirà al tancament dels contenidors. En aquest sentit, per a poder recollir les targetes i clauers serà imprescindible entregar en els punts informatius la carta que s’enviarà a partir del 23 de gener a cadascun dels domicilis implicats.

El dimarts 17 de gener l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, el regidor de Medi Ambient, Enrique Gómez, i la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, Sònia Manzanares, han comparegut en roda de premsa al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa per a donar-ne tots els detalls. Xavier Boquete demana la implicació de la població per a assegurar l’èxit d’aquesta prova pilot i explica que “és necessari un canvi d’hàbits cap a la reducció de la generació de residus i la separació correcta d’aquests. Per part nostra, posarem tots els mitjans per facilitar a tothom la utilització correcta dels contenidors i per resoldre tots els problemes i dubtes que es puguin plantejar”.

Durant l’any 2021 la recollida selectiva de residus al municipi va ser del 44,18%, per sota de la mitjana catalana (46,6%). Tenint en compte que la Unió Europea ha marcat els objectius d’assolir un 55% de reciclatge el 2025 i fins a un 65% el 2035, i de limitar al 10% els residus anuals que podran anar a l’abocador a partir d’aquell any, a Masquefa queda molt camí per recórrer.

Com funcionarà la prova pilot?
Des del dilluns 23 de gener tots els veïns de les zones on es durà a terme aquesta prova pilot començaran a rebre en els seus domicilis una carta amb tota la informació i tots els detalls sobre aquest projecte.

Per tal que totes les llars comptin amb els elements per a obrir els contenidors, el consistori ha programat una campanya informativa durant la qual es lliuraran gratuïtament dues targetes i un clauer a cada habitatge. La campanya s’iniciarà el 8 de febrer i comptarà amb un punt informatiu fix per a cada zona on es tancaran els contenidors:

– Carrer de Jaume Ferran / carrer de Narcís Monturiol (Can Valls): dimecres 8 i 15 de febrer, de 10.30 a 14 h i de 16 a 20 h.
– Carrer de Pujades / carrer del Sol (Sector Nord): dijous 9 i 16 de febrer, de 10.30 a 14 h i de 16 a 20 h. Dissabte 11 i 18 de febrer, de 9 a 14.30 h.
– Carrer de Sant Antoni / Avinguda de Catalunya: divendres 10 i 17 de febrer, de 10.30 a 14 h i de 16 a 20 h.

En aquest sentit, per a poder recollir les targetes i clauers serà imprescindible entregar en els punts informatius la carta que s’enviarà a cadascun dels domicilis implicats. A més de lliurar les targetes i el clauer, els educadors ambientals també resoldran tots els dubtes que puguin sorgir.

I a partir del 20 de febrer -i sense cap tipus de restricció horària- es tancaran els contenidors i per a poder obrir-los seran necessaris la targeta o el clauer d’identificació de l’habitatge. Finalment, cal destacar que tots els usuaris de les tres zones on es durà a terme la prova pilot també tindran a la seva disposició una aplicació per a dispositius mòbils gratuïta que permetrà veure el nombre d’aportacions fetes als contenidors o comunicar qualsevol tipus d’incidència.

Per a més informació o per a qualsevol consulta o incidència podeu adreçar un correu electrònic a l’adreça mediambient@masquefa.net.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Portada: Torna la Mostra Igualada plena del millor teatre familiar

Torna la Mostra Igualada plena del millor teatre familiar. Un total de 30 espectacles repartits en 12 escenaris de tota la ciutat. El certamen...

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. L’anoienc Jordi Ros guanya la Kings League davant més...

Detingut l’home que va atracar a punta de pistola un banc a Hostalets de Pierola

El passat 24 d'octubre un home va assaltar amb una pistola una entitat bancària de CaixaBank als Hostalets de Pierola. Els fets que van...

Últimes notícies