6.4 C
Igualada
Dimarts, desembre 1, 2020

Marcel Castany i Magí Moyes (Fast ParcMotor): “Les nostres formacions, tant en foc com en conducció estan adaptades a tots els nivells”

Som el Marcel Castany i el Magí Moyes, director i responsable, respectivament, de Fast ParcMotor. A l’empresa fem cursos de formació tant en conducció com en foc, destinats a empreses i també a particulars.

Heu començat a fer cursos de formació en foc. En què consisteixen?
Bàsicament hi ha tres o quatre tipologies. Però de totes maneres sempre ens adaptem a les demandes dels clients. Anem d’un curs molt bàsic, per a persones que no tenen cap tipus de coneixement en aquest medi i se’ls instrueix, fins a gent professional del foc i que se’ls posa al camp d’entrenament i se’ls pots ajudar en aspectes més detallats i concrets de la seva feina.

Treballeu amb la formació de qualsevol tipus d’incident relacionat amb el foc, doncs?
Es fan moltes tipologies de formacions. Tenim diversos escenaris per cobrir diversos sectors. Per exemple, podem parlar del sector marítim, el químic o el miner. Entre ells són força diferents i la formació específica també ha de ser diferenciada. En el cas de formacions en foc, per tant, les dirigim bàsicament a empreses, però a qualsevol tipus. Això vol dir que també ens dirigim a personal d’una oficina, per exemple, perquè sàpiguen com han d’actuar en cas que hi hagi algun incendi, saber quin extintor han de fer servir per apagar foc vora els ordinadors o la manera com s’han d’utilitzar. Volem instruir per tal que, en cas d’incendi no sigui un “foc, foc” i tothom marxa corrents, sinó que hi hagi una formació bàsica per intentar apaivagar el foc abans no vinguin els serveis d’emergència.

I per als més professionals?
En el cas dels Bombers, per exemple, la base ja la tenen però el que fem és practicar. Aquí muntem diferents escenaris que ens permeten treballar en diferents situacions. En un parc de Bombers no pots fer un foc.

Hi ha gaire llocs en què es faci aquest tipus de formació?
A Catalunya n’hi ha tres, el nostre, un altre a Manresa i un altre a Tarragona. La nostra àrea d’acció és tot Catalunya.

Com vau veure l’oportunitat de fer aquestes formacions?
Neix amb l’objectiu de diversificar la nostra oferta. Teníem un espai aquí al Circuit Escola de ParcMotor i al fer els cursos de conducció, ja teníem una cartera d’empreses que crèiem que també els podia interessar els cursos de formació en foc.

Si parlem de les formacions en conducció. S’ofereixen bàsicament a empreses o també a particulars?
Pot venir tothom. De fet, podem dir que entre setmana ens dediquem a formar a empreses i administració, és a dir, a tota aquella gent que degut a la seva activitat utilitza el vehicle com a eina de treball i que per tant, la conducció és un dels seus riscos laborals. I després, el cap de setmana ens dediquem a fer particulars, activitats per grups, incentius, és a dir, un format més d’oci. En aquest sentit hi ha curs de conducció segura, curs de conducció esportiva, etc.

Hi ha diversos nivells, també, en el cas dels cursos de conducció?
Sí, sí. Tenim quatre nivells que equivaldrien a un dia de curs cadascun d’aquests. També fem cursos per a pilots professionals. Tot allò que sigui sobre rodes ho cobrim. Cotxes, 4×4, motos, furgonetes, etc. També fem formació sobre neu, en què ens n’anem al Pirineu, cursos per professionals que es dediquen al desenvolupament de cotxes o fins i tot per actors que fan els toca rodar en escenes de conducció perillosa a les pel·lícules!

Quin és un dels principals perills quan conduïm?
Molta gent relaciona l’experiència amb saber-ne i sí que en part és així, però no el 100%. Hi ha gent que ha après a conduir amb un tipus de vehicles que ara van canviant. A vegades pensem que si ens ha passat una cosa per la carretera i vam trobar-hi una bona solució, sempre hem d’aplicar la mateixa, però les circumstàncies sempre canvien i per tant hem de tenir una solució per cada problema que puguem tenir.

Teniu nous cursos pensats?
Volem començar a fer cursos de conducció per vehicles elèctrics. Aquí hi haurà un canvi important, tant a l’hora del funcionament general d’aquest tipus de vehicles com l’ús que li donem. Hem començat a formar els nostres treballadors per tal que en poc temps puguin començar a ensenyar a la resta de la gent a portar els vehicles elèctrics de forma segura.

Quina relació hi ha amb les altres activitat del ParcMotor de Castellolí?
Nosaltres com a Fast tenim el Circuit Escola de conducció i també la formació en foc. Ara bé, tenim una bona relació amb les altres empreses encarregades del Karting, l’Humor Amarillo o el Paintball, com també el circuit de velocitat, el de motocròs o les zones de trial. També amb el Campus Motor. Nosaltres entenem el ParcMotor com un polígon industrial temàtic, un complex del motor. Aprofitem sinergies entre nosaltres, són tot circuits complementaris i tenim més força a l’estar junts que separats.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tirem pel dret

“Pel que fa a la llibertat, tirem pel dret, perquè si no ens afanyem no veuré la independència de Catalunya” va dir en una...

Constància i determinació per imposar-se al Pardinyes

CF IGUALADA 2 CF PARDINYES 1 Duel d’alt voltatge a Les Comes. Dos conjunts amb dinàmiques contraposades es veien les cares a la 7a jornada de...

Segueix la mala ratxa de l’Igualada, que suma tres derrotes seguides

CF IGUALADA 1 CP SAN CRISTÓBAL 2 Aquest cap de setmana visitava Igualada un rival molt dur. El conjunt egarenc venia amb l’objectiu de treure un...

Igualada farà testos antígens ràpids massius entre dimarts i dijous

Igualada farà cribratge massiu entre dimarts i dijous d'aquesta setmana per detectar el màxim número de positius asimptomàtics i així tallar la cadena de...

Toca seguir remant

I encara més fort. Toca no abaixar els braços i apretar encara més fort. Com més complicat més amunt han d’anar. I amb més...
Compartir