L’oli i les oliveres del Bruc atrauen visitants en motiu del Benvinguts a Pagès

72

En l’edició del Benvinguts a Pagès d’aquest passat cap de setmana, per primer cop, el Bruc ha format part de l’agenda d’activitats organitzades per tot el país, amb la “Descoberta del Parc Rural de Montserrat al Bruc. El món de l’oli”. En aquesta primera ocasió els productors d’oli del municipi han acompanyat als més de trenta participants que han volgut conèixer com es produeix l’oli i passejar pels camps d’oliveres al peu de la muntanya de Montserrat.

ha estat organitzada pels productors locals d’oli, Montbruc i Cal Mestre Xic, els quals formen part de l’Associació de Pagesos del Peudemont de Montserrat. L’itinerari va començar al bell mig del casc antic del municipi fins arribar als camps d’oliveres per conèixer les diferents varietats d’oli que es produeixen al Bruc, la vera i palomar, així com tot el procés d’elaboració fins que l’oli arriba a la taula, i poder veure i pujar a dalt d’un tractor. Seguidament, es va visitar el molí de Can Domènec amb l’explicació de com s’utilitzava antigament el trull. L’activitat va finalitzar amb un tast de dues varietats d’oli, fuet de Ca la Montserrat i cervesa artesana La Rockera.

Una activitat lúdica i pedagògica adreçada a tot el públic, per conèixer el món de la producció de l’oli, un pilar fonamental de l’alimentació mediterrània, de la mà de pagesos joves però amb arrels i molta experiència al darrera.