El cicle Kalopsia porta demà Jordi Borràs i Jo Jet i Maria Ribot a Igualada

85
Foto: Sergi Alcàzar.

Aquest dijous 14 de juny tindrà lloc el quart i penúltim acte del cicle Kalopsia, la xerrada “L’1 d’octubre darrere la càmera” a càrrec de Jordi Borràs. L’acte, moderat per la periodista Gemma Clarassó, proposa establir una conversa amb Borràs per parlar de la seva feina com a fotoperiodista, documentant moviments d’ultradreta entre d’altres coses i de com viu la repressió que sovint pateix darrere la càmera.

A continuació tindrà lloc el concert dels manresans Jo Jet i Maria Ribot, que portaran les cançons del seu darrer disc “Lliure o descansar”. L’acte començarà a les 19.30 h a l’Adoberia Bella d’Igualada.

El cicle Kalopsia

Kalopsia neix de la inquietud de voler abordar el moment polític que estem vivint, però sobretot de fer costat a qui el pateix de forma directa. De fer-ho junts i juntes amb una consigna clara: si algú pateix repressió per treballar per una causa col·lectiva, la resposta no pot ser un altra que no sigui col·lectiva.Kalopsia té com a objectiu construir un discurs antirepressiu que parli des de la comunitat, que sigui inclusiu, que aposti per transformar les coses, que posi la cultura al centre com una eina que transforma, que suma i que fa xarxa, i que en definitiva cuidi a la gent que pateix la repressió per voler canviar les coses.

El projecte irromp a la ciutat per contribuir a les caixes de resistència dels casos de repressió que afecten a persones del nostre entorn. Concretament el cas de les 51 persones anoienques citades als jutjats per la seva participació a la vaga del darrer 8 de novembre – una convocatòria de protesta en solidaritat amb els presos polítics i per la materialització de la república. I per altra banda el cas de “Som 27 i més”, on 27 persones han sigut imputades per una tancada al rectorat de la UAB l’abril del 2013 i amb peticions fiscals de 11 a 14 anys de presó i milers d’euros de multes. Un cas que a més afecta un jove anoienc vinculat al moviment juvenil i cultural d’Igualada.