Linkedin: un potencial infrautilitzat

17

Manel Macià - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catJa fa més d’un any que em vaig adonar d’una mancança de la qual patim a la nostra comarca i no és altra que una falta, quasi bé total, d’una eficient formació en xarxes socials, i concretament en Linkedin.

 

Si vull parlar de Linkedin és senzillament per que l’oportunitat que ens brinda aquesta xarxa professional, tant per establir relacions econòmiques com per trobar una nova feina, és molt àmplia i així mateix també ho és el seu desconeixement.

En primer lloc, Linkedin, és una magnífica porta d’entrada, en el que concerneix al context del business, que ens pot permetre accedir a empreses que d’altra manera ens seria quasi bé impossible contactar-hi doncs és ben cert que en algunes pimes el seu accés de la manera tradicional, telèfon o mail, és inútil. Alhora és una eina excel·lent per contactar eficaçment amb d’altres professionals, que poden estar interessats en els nostres serveis o productes, ja que sense la facilitat que aquesta ens proporciona seria extremadament dificultós fer-ho per altres canals.

La segona vessant, i més coneguda de Linkedin, és la de motor per canviar o trobar feina. A Linkedin hi cap tothom que tingui una professió. No s’ha de ser un alt directiu. És necessari ser un professional, sigui quina sigui la seva ocupació. Quan una empresa cerca un candidat per cobrir un lloc de treball cada vegada s’utilitza més aquesta xarxa per fer el reclutament. Els portals de feina tenen els dies comptats.

Per estar a Linkedin és necessari tenir uns mínims coneixements del seu funcionament, intern i extern, res de l’altre món… i per això la pregunta és ben simple: per què cap institució de la comarca és dedica a formar a les persones interessades, amb assiduïtat com es fa a Barcelona Activa, i és malbaraten recursos en d’altres accions de dubtosa eficàcia? Desconeixement o la nostra típica descreença?

Manel Macià, Consultor de rrhh i formador en Linkedin