L’Igualada Femení HCP tanca la primera fase com a líder imbatut

17 de desembre de 2019

Vilassar HC 2
Igualada Femení HCP 5

Partit disputat el jugat per les igualadines, equip més golejador de la categoria i el Vilassar HC, el menys golejat del grup “A”. Així, la defensa local aturava com podia les escomeses igualadines de la primer meitat. Però en una acció personal de la jugadora igualadina Pati Miret, avançava a les blaves en el partit i s’arribava amb aquest resultat provisional al descans.

A la segona part, amb el partit més obert, arribarien el gruix de gols del partit. Tornaven a marcar les igualadines dos gols pràcticament seguits i materialitzats per Laia Cid. Reaccionaven les locals per posar el 1-3 al marcador. Però un minuts després Carla Claramunt marcava el quart en transformar un penal. Tornava a escurçar distàncies les locals que necessitaven guanyar per passar al grup “A”, i el marcador es posava en un interessant 2-4. Però Carla Claramunt sentenciava amb el cinquè gol a cinc minuts del final del matx.

Amb aquest resultat les locals passaven al grup 2 mentre que les igualadines passen al grup 1 ocupant la segona posició, a quatre punts del CP Voltregà que, tot i haver obtingut els mateixos punts que les igualadines, al computar els resultats de la primera fase, al grup 1 hi han accedit el CP Vilanova i el CH Mataró, equips contra els que les igualadines van empatar un dels dos partits disputats, perdent un total de 4 punts. Mentre que per a les de Sant Hipòlit de Voltregà, no s’han classificat els dos equips amb els que va empatar, el CP Manlleu i el HC Alpicat, i no computen els dos únics partits que no van guanyar.

La classificació de sortida del grup A femení, queda així: CP Voltregà (18p), Igualada Femení HCP (14p), CH Mataró (10p), HC Palau (7p), CH Lloret (6p), CP Jonquerenc (5p), CP Vilanova (4p) i HC Sferic (4p).

Cap equip, però, té encara res assegurat de cara l’ascens a OKlliga, perquè a tots els hi quedarà jugar a doble volta contra els quatre equips del grup de la primera fase que no estaven al seu i per tan hi haurà 24 punts en joc que ho podrien canviat tot. Al final d’aquesta segona fase, els quatre primers del grup A jugaran el play-off pel títol i l’ascens i els quatre últims del B per evitar el descens, mentre que ela quatre últims de l’A i els quatre primers del B s’enfrontaran en una eliminatòria de repesca que els pot reenganxar al play-off d’ascens o enviar-los al de descens.

La primera jornada de la segona fase es disputarà el 19 de gener, a Les Comes, contra l’Hoquei Sferic que entrena l’ex-seleccionador espanyol, Joan Solé. Abans però, les igualadines disputaran el cap de setmana anterior, el del 12 de gener, la Copa Generalitat. Així, jugaran la semifinal contra el mateix rival que la temporada passada, l’HC Palau, al que van superar en la tanda de directes en un matx apassionant. La Federació oficialitzarà la seu en breu.