L’equip de govern calafí proposa a l’oposició incrementar la partida de serveis socials per arribar a un acord i aprovar els pressupostos
L

20 de gener de 2018

Durant el passat Ple de dilluns 15 de gener els grups de l’oposició CiU i GiC-VV van votar a favor d’acceptar les al·legacions d’un veí al Pressupost Municipal per a 2018. La reclamació considerava que el pressupost no recollia les necessitats socials de la població amb la quantitat necessària i per això, al·legava impugnar el pressupost. Els grups de l’oposició van votar en contra de desestimar aquesta al·legació i per tant, el pressupost no es va poder aprovar definitivament.

Durant el Ple, des de Junts per Calaf van defensar que la partida destinada a ajudes socials no és insuficient ja que des del 2015, quan van entrar al govern, s’executa entre el 75%-85% de la partida pressupostària destinada  a ajudes socials. Això vol dir que es pressuposta més del que s’acaba gastant i que per tant, es cobreixen totes les necessitats socials que arriben a l’Ajuntament. A més, les dades indiquen que en 3 anys aquesta s’ha incrementat un 62,7%.

En aquest sentit, l’equip de govern vol intentar un cop més la possibilitat d’arribar a un acord amb els grups de l’oposició i per això els ha fet arribar una carta a través de correu electrònic. En aquesta es desglossa les diferències en les partides vinculades als serveis socials des de 2017 a 2018, on hi ha hagut un increment de 8.730 euros. A més, també es proposa la possibilitat d’incrementar en 3.000 euros més aquesta àrea tenint en compte que el pressupost de l’Ajuntament de Calaf de 2018 ha tingut un superàvit de 3.751,54 euros.

Finalment, els convoca a iniciar una ronda de reunions per tal d’arribar a un acord per poder avançar i portar al Ple del mes de febrer una proposta acordada.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?