10.9 C
Igualada
Divendres, gener 22, 2021

L’emoció general

Davant de situacions complicades en la gestió d’equips ens trobem l’emoció general, que en multitud de vegades pot arribar a ser la mort anunciada.
Per donar un exemple prou clar: en les reunions comercials hi ha diverses formes de conduir-les: sense visió holística, sense tenir en compte la força motora (emocions positives) i ni tan sols considerant l’opinió o idees dels altres. El lideratge en alguns casos pot ser realment autoritari. Volem això? Quin és l’objectiu real d’un equip comercial? Doncs totes aquestes preguntes tenen resposta i ens la sabem perfectament. Tot i així, la pregunta clau és: Com fem per generar implicació i alineació amb l’objectiu de l’empresa?

Les emocions tornen a jugar un gran paper en els resultats. Una reunió on s’estableixen els objectius, on es fa “brainstorming”, es donen eines, estratègies, etc representa una oportunitat vital en la què aprofitar-la pot marcar la diferència.

Recordo reunions al sector de l’automòbil on gravar les cares decaigudes, apàtiques, rabioses i frustrades després de sortir, seria ara mateix una prova clarificadora de com NO s’han de fer les coses. Treballar l’emoció grupal és del tot necessari per a què tots els integrants del grup remin en una direcció. Motivar, acompanyar, capacitar, reconèixer, felicitar, ajudar, flexibilitzar i un llarg etcètera ens donen les pistes per arribar a la motivació, a la il·lusió i a l’ambició justa per a què ens apropi al contagi positiu de l’equip. Per tant, més visió, creativitat i responsabilitat davant els objectius comuns.
En una reunió on per exemple: hi ha música que ha aportat cada integrant (així donem una espenta al “formar part”), hi ha noticies positives, gratificacions, reforçament de les fortaleses individuals i col·lectives, torna a ser indispensable generar un clima en el qual es fomenti el win-win en tots els àmbits. Podem pensar que això sona a utopia, ficció o que està lluny de la realitat. Si més no, sabem que als contextos de ressonància elevada i amb connexió es produeix un efecte revulsiu: motivació, aprenentatge, adaptació als canvis, resolució de conflictes, implicació, creativitat i sobretot resultats molt superiors als anteriors.

L’efecte d’un clima emocional negatiu ens apropa a la intoxicació de persones. Aturar això té les seves dificultats i de vegades s’han de prendre decisions contundents. Cap a on ens volem apropar i de què ens volem allunyar?
La meva visió escenifica un equip emocionalment fort on entre tots puguem rescatar a qui quedi enrere i amb la llei de ressonància tornar-lo a flotació. On el líder és UN MÉS i l’empatia i l’assertivitat estan integrades en les relacions. Un equip sà és un equip que s’uneix potenciant el vincle i el valors, així com despertant la força motora cap a la consecució dels objectius.
Per tant, anem cap el mateix punt de sempre: la humanització i el reforç dels vincles com a eina imprescindible per a la sostenibilitat de l’equip i la mateixa empresa.
Així doncs, potenciem la percepció holística com a nova habilitat del lideratge.
Seguim!

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Portada: “La pandèmia s’esvera a l’Anoia, amb 9 morts en una setmana”

La crisi sanitària segueix afectant, i molt, al conjunt del país, i també de la comarca. Així, aquesta darrera setmana han mort 9 persones...

Montbui precinta els parcs municipals davant l’augment de casos

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va decretar divendres passat el precintat i prohibició d'ús públic dels parcs urbans del municipi, des de dissabte...

Detingut un menor per un robatori amb força en una casa de Masquefa

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passar dimarts un menor d’edat com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força a interior de...

“Una història real”, amb Julio Manrique, aquest diumenge a l’Ateneu

El proper diumenge 24 de gener, a les 7 de la tarda, arriba al Teatre Municipal l’Ateneu Una història real, de Pau Miro, protagonitzada...

El Consell Comarcal i els Jutjats facilitaran la mediació en divorcis amb fills

El Consell Comarcal de l’Anoia i els Jutjats d’Igualada han engegat el programa pilot ‘La mediació en mesures provisionals de família’ que suposa la...
Compartir