21.1 C
Igualada
Divendres, juliol 30, 2021

L’emoció general

Davant de situacions complicades en la gestió d’equips ens trobem l’emoció general, que en multitud de vegades pot arribar a ser la mort anunciada.
Per donar un exemple prou clar: en les reunions comercials hi ha diverses formes de conduir-les: sense visió holística, sense tenir en compte la força motora (emocions positives) i ni tan sols considerant l’opinió o idees dels altres. El lideratge en alguns casos pot ser realment autoritari. Volem això? Quin és l’objectiu real d’un equip comercial? Doncs totes aquestes preguntes tenen resposta i ens la sabem perfectament. Tot i així, la pregunta clau és: Com fem per generar implicació i alineació amb l’objectiu de l’empresa?

Les emocions tornen a jugar un gran paper en els resultats. Una reunió on s’estableixen els objectius, on es fa “brainstorming”, es donen eines, estratègies, etc representa una oportunitat vital en la què aprofitar-la pot marcar la diferència.

Recordo reunions al sector de l’automòbil on gravar les cares decaigudes, apàtiques, rabioses i frustrades després de sortir, seria ara mateix una prova clarificadora de com NO s’han de fer les coses. Treballar l’emoció grupal és del tot necessari per a què tots els integrants del grup remin en una direcció. Motivar, acompanyar, capacitar, reconèixer, felicitar, ajudar, flexibilitzar i un llarg etcètera ens donen les pistes per arribar a la motivació, a la il·lusió i a l’ambició justa per a què ens apropi al contagi positiu de l’equip. Per tant, més visió, creativitat i responsabilitat davant els objectius comuns.
En una reunió on per exemple: hi ha música que ha aportat cada integrant (així donem una espenta al “formar part”), hi ha noticies positives, gratificacions, reforçament de les fortaleses individuals i col·lectives, torna a ser indispensable generar un clima en el qual es fomenti el win-win en tots els àmbits. Podem pensar que això sona a utopia, ficció o que està lluny de la realitat. Si més no, sabem que als contextos de ressonància elevada i amb connexió es produeix un efecte revulsiu: motivació, aprenentatge, adaptació als canvis, resolució de conflictes, implicació, creativitat i sobretot resultats molt superiors als anteriors.

L’efecte d’un clima emocional negatiu ens apropa a la intoxicació de persones. Aturar això té les seves dificultats i de vegades s’han de prendre decisions contundents. Cap a on ens volem apropar i de què ens volem allunyar?
La meva visió escenifica un equip emocionalment fort on entre tots puguem rescatar a qui quedi enrere i amb la llei de ressonància tornar-lo a flotació. On el líder és UN MÉS i l’empatia i l’assertivitat estan integrades en les relacions. Un equip sà és un equip que s’uneix potenciant el vincle i el valors, així com despertant la força motora cap a la consecució dels objectius.
Per tant, anem cap el mateix punt de sempre: la humanització i el reforç dels vincles com a eina imprescindible per a la sostenibilitat de l’equip i la mateixa empresa.
Així doncs, potenciem la percepció holística com a nova habilitat del lideratge.
Seguim!

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Pobla ja té els dos projectes guanyadors dels pressupostos participatius

Els poblatans i poblatanes han tingut la possibilitat per segon any de decidir el destí d’una part de la despesa municipal prevista per a...

S’atura el projecte del Mobility Lab per dificultats econòmiques

El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Mobility Lab Anoia no es podrà realitzar en la convocatòria d’aquest any de la Generalitat de Catalunya...

L’Ajuntament vol ampliar el Milà i Fontanals després que 300 alumnes es quedessin al carrer

L’Ajuntament d’Igualada, de forma conjunta amb la direcció de l’institut Milà i Fontanals i la Unió Empresarial de l’Anoia, han acordat demanar al Departament...

Igualada Som-hi demana al govern que no construeixi un pàrquing als horts de l’Asil

El grup municipal d’Igualada Som-hi critica la intenció del govern de Junts per Igualada de construir un aparcament a cel obert als horts de...

[Vídeo] L’incendi de l’Anoia, a vista de dron

L'ACN ha sobrevolat amb dron la zona cremada per l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia, que ha cremat al voltant de 1.700...
Compartir