L’editorial: Estiu diferent

44

Aquesta setmana s’ha presentat l’European Balloon Festival i també l’Anòlia. Ahir també començava a Sant Martí de Tous el Festival de Llegendes de Catalunya. Celebrem que les organitzacions de tots els esdeveniments que formen part del calendari estiuenc de la nostra comarca hagin decidit mantenir la seva presència, òbviament condicionada per la situació derivada de la Covid-19.

Ja sabíem que, malauradament, res seria com abans. El coronavirus canviarà moltes coses, i ens augmentarà força el nostre comportament de prudència i seguretat davant tot allò que es pot compartir.

Afortunadament, la situació sanitària de la pandèmia està força ben controlada a la comarca, si bé han existit alguns petits rebrots, tots ells identificats i en fase de solució. Arriba l’estiu i, com ja es pot veure especialment a Igualada, la gent omple terrasses i llocs d’esbarjo amb la intenció de relacionar-se, de combatre la calor i de recuperar, ni que sigui una mica, la situació que vam deixar a mitjan mes de març… “Es pot fer de tot”, deia la consellera igualadina de Salut Alba Vergés, fa uns dies, però necessàriament, com remarcava tot seguit, seguint les pautes recomanades per les autoritats, d’higiene, protecció i distància.

Serà -és- un estiu diferent, però davant allò que tenim, no s’hi val la por, sinó el respecte. Tanmateix, com sempre hem fet davant qualsevol adversitat. Cal moure la nostra economia per evitar fer encara més el mal més gran. Hem de combatre la lògica decepció pel descafeïnament de la majoria d’activitats previstes, perquè l’alternativa era deixar-ho córrer fins l’any que ve. Hem de gaudir-les fins allí on podem, esdevenir optimistes malgrat la incertesa que ens pot deparar la tardor i l’hivern.
Fem d’aquest estiu diferent un motiu per recordar-lo demà amb la lliçó ben apresa!