L’editorial: Empenta

19 de novembre de 2021

Massa sovint ens queixem que les coses no van prou bé i no es valora positivament el que s’està fent. Però a vegades ens adonem que també hi ha motius per engrescar-nos. La setmana vinent es celebrarà la dinovena edició del Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya Zoom a Igualada, que arriba amb la voluntat d’obrir-se molt més al jovent, amb la incorporació de diverses plataformes tecnològiques i una nova categoria de videojocs a la Secció Oficial. Una evolució constant, molt reconeguda en el sector, que és tot un desafiament per continuar lluitant per situar-se entre els certàmens més prestigiosos d’Europa.

El Tèxtil és un altre sector que es mou en l’àmbit internacional. Tots recordem la importància que tenia per a l’Anoia, no fa tant, amb més de dotze mil empleats i amb alguna empresa que per sí sola facturava el que fa avui la comarca en el seu conjunt. Però estem parlant d’una de les activitats que més ha patit els acords de lliure comerç i la competència de l’Extrem Orient. En moltes ocasions arribaven al mercat productes acabats amb preus molt més baixos del que costaven les matèries primeres per fabricar-los ací. I les cadenes de distribució i les marques globals no han parat d’importar productes de baixa qualitat i poc sostenibles cadenes logístiques, per obtenir beneficis extraordinaris, aniquilant gairebé les botigues i fabricants del ram. I lluny de baixar els braços, el tèxtil de casa nostra ha anat endegat una sèrie d’iniciatives per posicionar-se en aquest mercat.
Són una demostració que sempre es poden obrir nous horitzons i fixar objectius ambiciosos.

Però també hi trobem exemples individuals, com els d’aquesta setmana de Nidia Tusal, Premi Butaca de vestuari i el gest d’Hamza Zeroual, en els Campionats d’atletisme de Tardor del Serrahima. Dues il·lustracions, entre tantes moltes altres que es fan sense els focus mediàtics, que impulsen i empenyen projectes que es nodreix de l’especialització, la innovació, la qualitat, la solidaritat i que es fan amb il·lusió, sempre pendents de les oportunitats que apareguin. La nostra ciutat té una llarga història d’èxits per la demostrada capacitat organitzativa i pel tremp d’una gent que, per sortir-se’n, han hagut de recórrer a l’enginy i l’esforçat treball de cada dia. Gent d’empenta que ens ajuda a tots a ser millors.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari