15.3 C
Igualada
Saturday, February 4, 2023

L’editorial: El risc de fer el ridícul

Aquesta setmana hem sabut que l’Ajuntament de Vilanova del Camí renuncia a que l’entorn de Can Titó esdevingui un polígon industrial. Les raons són similars a les que, ja fa temps, Òdena va esgrimir per evitar el polígon de Can Morera, on, a més, hi ha altres condicionants de pes. Certament, resulta del tot rocambolesc que, en la recta final d’un procés de participació convocat, entre d’altres, pel propi Ajuntament, ell mateix faci marxa enrere a un projecte que coneixia, primer que ningú, de fa mesos.

Resulta evident que la pressió de les plataformes ciutadanes i del sindicat Unió de Pagesos ha triomfat en aquesta ocasió, com també va aconseguir-ho amb Can Morera. Cal tenir clar, però, que la campanya de recollida de signatures iniciada per aquest col·lectiu no és únicament contra el polígon de Can Titó, sinó contra TOTS els nous polígons a la Conca.
Ens preguntem si calia escriure un Pla Director i iniciar un procés, que ha costat milers d’euros a les arques públiques, per acabar fonamentant una conclusió evident a ulls de tothom des de fa, com a mínim, una dècada, sense necessitat de tanta despesa ni pèrdues de temps: que el millor lloc de la Conca d’Òdena per a un hipotètic nou espai industrial és a l’entorn de l’aeròdrom, annexant, de passada, altres polígons existents de Castellolí, la Pobla, Vilanova i la mateixa Òdena.

Perquè, és evident, la Conca serà industrial o no serà. No hi ha cap altra sortida possible. Malauradament, la nostra terra no és rica en recursos hídrics per poder explotar-se amb certa garantia d’èxit econòmic com passa al delta de l’Ebre, o a Ponent, i oferir amb ella milers de llocs de treball amb sous dignes. És així, mal que ens pesi.
Cal posar ordre. Ser seriosos, pensar en tothom i no únicament en uns quants, seguir els procediments establerts i evitar sorpreses que comporten el risc de fer el ridícul. O la Conca d’Òdena serà un dormitori gegant.

Compartir

Més notícies

A propòsit del 24 de gener, dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes

Aquest 24 de gener se celebrava el dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes, amb un ofici religiós, a la parròquia de...

“Els grans temes i els grans fets és millor desenvolupar-los a partir d’una única idea”

Entrevista a Paco Poch, productor de “Sis nits d’agost”, millor pel·lícula per a televisió als XIV Premis Gaudí El productor de cinema igualadí Paco Poch...

Vallbona promociona la gimcana virtual dels bandolers

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia està promocionant la gimcana virtual ‘Bandolers a la recerca del tresor’ a mitjans catalans de gran tirada com Descobrir Catalunya...

Últimes notícies