5.6 C
Igualada
Dissabte, febrer 4, 2023

L’editorial: Consens a la Conca

Aquesta setmana, els alcaldes de la Conca i els agents socioeconòmics han volgut fer costat al Consorci de la Zona Franca en relació al seu suport al polígon de Can Morera. Més enllà del clima preelectoral que viu el país, i de les vinculacions polítiques que poden existir en l’acte que va acollir l’Ajuntament d’Igualada, és important de destacar el consens que, darrerament, s’està veient en diferents activitats públiques entre els consistoris que integren els set municipis de la Conca d’Òdena, celebrat ja clarament per institucions com la Unió Empresarial de l’Anoia o pels propis sindicats majoritaris.

Consens politicosocial que encara té més valor quan ens trobem a dos mesos d’unes eleccions generals i a tres de les municipals, i quan els set municipis estan governats per fins a tres partits polítics diferents.

Malauradament, hi ha pocs episodis de consens a la Conca d’Òdena i a la comarca en general, si bé els anteriors no han conduït a cap èxit palpable: ens referim, bàsicament, a la lluita per l’aeroport corporatiu, i, també, al propi polígon de Can Morera, ambdues situacions al llindar de la crisi econòmica que va iniciar-se al final de la passada dècada.
Ara sembla que torna a agafar força la reactivació de la conversió en industrial de 370 hectàrees de sòl rural d’Òdena, en un moment en què no cal ser visionaris per veure que comencen a existir oportunitats en l’horitzó, i per les quals cal estar preparats. També sembla clara l’oposició d’un col·lectiu i, més darrerament, del sindicat Unió de Pagesos. Convindria que tothom tingués damunt la taula totes les eines possibles per a estar convenientment informats sobre el què, el qui i el com d’aquest projecte.

Celebrem el consens institucional i d’una àmplia majoria del sector socioeconòmic de la Conca d’Òdena. Aquest és el camí. Esperem que en aquesta ocasió s’arribi al final amb èxit.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Oriol Solà deixa la presidència dels Moixiganguers d’Igualada

Oriol Solà Solà ha estat president dels Moixiganguers d'Igualada des de fa set anys. Avui, ha fet un comunicat al seu perfil d'Instagram on...

Toni Bou arrenca un nou mundial sota sostre com a màxim favorit

Aquest diumenge a les cinc de la tarda, al Palau Sant Jordi de Barcelona, comença el campionat del món de trial sota sostre. Serà...

Nou espai d’esbarjo per a gossos, al carrer de la Mercè de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha habilitat recentment un nou espai per a l’esbarjo dels gossos. Aquest espai es troba al lateral del...

Últimes notícies