16 de gener de 2019

L’Ateneu d’Igualada rep diumenge El Trencanous, interpretat pel Russian Classical Ballet

El proper diumenge, 20 de gener, a les 18h –no a les 19h, com consta erròniament en algunes entrades ja distribuïdes–, el Russian Classical Ballet, dirigit per Eugeniya Bespalova, representarà El Trencanous al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. Es tracata d’un espectacle de dansa clàssica ple de romanticisme i fantasia, basat en un conte d’Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. El ballet, amb música de Piort Hitx Txaikovski, va ser estrenat el 6 de desembre de 1892 al Teatre Mariinski de Sant Petersburg, sota la direcció de Riccardo Drigo i amb la coreografia de Lev Ivànov i Marius Petipà. Les entrades, amb un preu de 35, 30 i 25 euros, es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a dijous de 18:30 a 20:30h, el divendres de 18 a 21h, dissabte d’11 a 14h i de 18 a 21h i diumenge d’11 a 14h. També al web www.ticketea.com i, des d’una hora abans de l’espectacle, a la taquilla del Passatge Vives.

El Trencanous

El primer amor de la Clara és un soldat de joguina amb forma de trencanous que li han regalat la nit de Nadal. El trencanous, amb una narrativa encantadora, desvetlla el nostre imaginari i transporta al regne de la fantasia. Un somni de Nadal amb animació, criatures malignes i un heroi improbable: el príncep Trencanous. Amb molta fantasia i un toc romàntic, l’obra exalta la capacitat de somniar dels infants i la ingenuïtat dels seus sentiments. Txaikovski el va omplir de melodies tan notables com La dansa de la Fada de Sucre i El vals de les flors i Màrius Petipà va desvetllar la seva originalitat i creativitat en el desenvolupament d’aquesta obra mestra intemporal, que ha esdevingut un dels espectacles més representat de tots els temps.

El Russian Classical Ballet

El Russian Classical Ballet va néixer amb la missió de preservar la tradició del ballet rus clàssic. Va ser fundat a Moscou l’any 2005 i és una companyia formada per un elenc de ballarins graduats a les escoles coreogràfiques més prestigioses –Moscou, Sant Petersburg, Novosibirsk i Perm– que han actuat en teatres de gran renom. La companyia combina l’experiència i domini de ballarins internacionals i de joves talents de la dansa clàssica. Una tècnica refinada, una destresa inusual i una expressivitat dramàtica són els elements que defineixen els seus intèrprets i, entre el seu repertori, s’hi troben títols com El llac dels cignes, Giselle, Don Quixot, Carmen, La bella dorment o El Trencanous.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: