19.7 C
Igualada
Dijous, octubre 22, 2020

L’Ajuntament d’Igualada diu que no intervindrà perquè la cavalcada tingui un rei negre “de veritat”

Més enllà de les seves declaracions sobre el polígon de Can Morera i la zona verda a l’entrada del barri del Rec, l’alcalde d’Igualada va parlar d’altres temes en la roda de premsa d’ahir dimecres. Pel què fa al debat sobre la conveniència de tenir un Baltasar de veritat a la cavalcada de Reis d’Igualada, de de l’Ajuntament es va voler treure ferro al fet que la ciutat hagi estat l’única entre les capitals de la demarcació de Barcelona on no s’ha apostat per un rei Baltasar “de veritat” en la cavalcada de Reis. L’alcalde, Marc Castells, va destacar la tasca que realitza l’entitat organitzadora, la Comissió de Reis, i va assegurar que, en cap cas, el consistori pensa “intervenir”. Així, malgrat la polèmica, va defensar “una festa que tampoc s’assembla a altres que es fan a Catalunya” i va subratllar la important tasca de “caracterització” que s’hi realitza que també la fa “singular”.

Ja fa anys que Igualada i Alcoi treballen conjuntament per aconseguir que els seus reis siguin reconeguts Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. En aquest sentit, va voler subratllar Castells, no creu que el cas del rei Baltasar pugui afectar en res. “Aquí no hi ha discriminació de cap tipus”, va insistit, tot volent deixar clar que malgrat que fos l’única ciutat catalana que no apostés per un rei negre de veritat “no intervindríem” i “potser això encara ens faria més especials”.

Nous projectes pel 2020
Pel que fa a obres que van a càrrec del Govern català, Castells ha esmentat la construcció del nou Institut Badia i Margarit per completar el mapa educatiu i la de l’accés a la Ronda Sud, que ha de redistribuir els accessos i els fluxos de circulació a la ciutat.

Una altra iniciativa és la reforma del Mercat de la Masuca, que, després de transformar-se per fora, afronta la reforma interior en base a un model de productes de proximitat. L’alcalde va esmentar també l’skatepark que es construirà al Parc Central amb el model que hauran escollit els joves que han participat en la votació entre la tipologia bowl i la tipologia street. També es va referir a la Via Blava, un projecte que ha de millorar el recorregut del riu Anoia, recuperar camins històrics i fer accessibles a la ciutadania espais naturals fins ara desconeguts o descuidats.

En l’àmbit de l’accessibilitat, aquesta setmana s’inicien les obres per eliminar barreres arquitectòniques als carrers Gaudí, Veciana i Espelt. També començaran aviat les actuacions als carrers de Ferran d’Antequera i del Clos, als escocells de Cal Font, a la passera entre l’Emili Vallès i l’estadi atlètic, el pas de vianants a la cruïlla entre la baixada de Sant Nicolau i el carrer del Sol i la creació d’un nou eix de vianants entre les Escolàpies i el Mercat.

L’equip de Govern va destacar també els passos per consolidar Igualada com una ciutat universitària, amb l’arribada de nous estudis i la redacció del projecte executiu del nou campus salut. Així, mateix, l’alcalde va fer referència al programa d’habitatge, al rellançament de la indústria tèxtil, i al foment del turisme, àmbit en què destaquen la transformació de Cal Maco en alberg i la creació d’un espai destinat a autocaravanes.
Pel que fa a l’atenció a la gent gran, Igualada estrena l’ampliació de la Residència Pare Vilaseca i endega la posada en funcionament d’un nou centre de dia a les Comes. També en aquesta zona de la ciutat, és imminent l’inici de les importants obres de reordenació del polígon.

L’alcalde també va fer referència a la intensificació de la lluita contra els comportaments incívics, l’aposta per la sostenibilitat, que inclou les actuacions perquè els equipaments municipals siguin autosuficients i el manteniment de l’aposta pels esdeveniments culturals, esportius, comercials i cívics, marc en què ha inclòs la candidatura perquè Igualada sigui la Capital Cultural de Catalunya, amb la fita de la construcció de l’auditori.

Marc Castells va explicar que, a data d’avui, Igualada té 41.811 habitants i va destacar que tots els projectes esmentats tenen projecció a llarg termini i dibuixen la ciutat del 2030.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Calòrica porta “Els Ocells” al Teatre Municipal l’Ateneu

El diumenge dia 25 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal l’Ateneu, la companyia La Calòrica –Premi de la Crítica ‘Serra...

L’Estival de Jazz encara la recta final d’una edició excepcional

L’Estival de Jazz encara la recta final de la seva vuitena edició de tardor. Va començar el divendres 9 d’octubre amb un teatre de...

El govern d’Igualada lliura els ajuts a empreses de nova creació

L’Ajuntament d’Igualada ha lliurat aquest mes d’octubre els ajuts econòmics a diferents empreses de la ciutat que van iniciar l’activitat durant l’any passat. L’alcalde,...

Igualada acollirà el partit de futbol de la Marató de TV3

TV3 va donant, a poc a poc, més detalls sobre com serà La Marató d'aquest any. Ja fa unes setmanes es va anunciar que...

Mor l’Àngel, el treballador de l’Hospital d’Igualada que va estar 172 dies ingressat a l’UCI

El treballador de l'Hospital d'Igualada que va estar 172 dies ingressat a l'UCI per la covid-19 ha mort aquest dimecres, segons ha informat el...
Compartir