L’Ajuntament de Vilanova convoca una assemblea per informar del projecte de la nova zona comercial

206

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha convocat una assemblea veïnal per demà divendres a 2/4 de 8 de la tarda a Can Papasseit amb l’objectiu d’explicar a la ciutadania el Pla de Millora Urbana PMUr3, és a dir, la nova zona comercial que es vol posar al barri de Bonavista, sotal’Escorpia.

Al matí, i coincidint amb el mercat dels divendres, també està prevista la instal·lació d’una carpa informativa per explicar –en termes generals- com es preveu el desenvolupament del sector i què implicarà per a Vilanova del Camí.

Així mateix, des de l’Ajuntament han informat que dilluns, dimarts i dimecres (18, 19 i 20 de febrer) de 9 del matí a 2 del migdia, els veïns que vulguin podran consultar la documentació relativa al projecte als Serveis Tècnics municipals. L’ajuntament ha editat un fulletó informatiu amb un resum de dades relatives al sector: superfície, distribució de les parcel·les, usos del sòl i els principals objectius per al seu desenvolupament. Objectius que passen per la millora d’una de les principals entrades al municipi, la creació d’un nou sector comercial que promogui la dinamització econòmica i la creació d’ocupació, la creació d’una zona residencial i d’una gran zona verda.

“Totes aquestes accions informatives s’han preparat perquè la població conegui de primera mà el projecte i allò què significa per a Vilanova del Camí”, explica l’alcaldessa Noemí Trucharte, que també assegura que “el desenvolupament del sector és de vital importància per al municipi, per a la creació d’ocupació i per a la dinamització comercial d’una zona que ara mateix ocupen camps de conreu”.

La zona comercial
El sector ocupa una superfície de 37.442 m2 dels quals 6.550 es destinaran a locals comercials i més de 15.000 a zones verdes

L’àmbit d’actuació del sector comprèn els terrenys delimitats per la carretera C244, el límit del terme municipal d’Òdena, el carrer Verge de Montserrat i la prolongació del carrer Roger de Flor, a l’entrada del municipi. Es tracta d’un sector de sòl urbà no consolidable que conforma l’entrada principal al municipi i que delimita també amb el turó Puig d’Andela.

El sector té una superfície total de 37.442 m2, dels quals uns 6.500 es destinaran a equipaments i serveis privats; més de 15.000 tindran ús residencial, gairebé 16.000 es destinaran a parcs i jardins; i poc més de 4.600 a vials i zones d’aparcaments.

El PMUr3 contempla la construcció d’habitatges, un màxim de 175, reservant un 20 % per a habitatges de protecció pública i un 10% per a habitatges assequibles.