L’Ajuntament de Calaf alerta del perill dels abocaments de residus a la via pública

109

Coincidint amb l’inici de la declaració de l’estat d’alarma i el confinament domiciliari, la deixalleria de Calaf es va tancar i per tant, no s’hi poden transportar els residus voluminosos. Tot i això, hi ha gent que està aprofitant per fer neteja i buidatge de trastos vells del domicili i els abandona a la via pública.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de Calaf recorden que els abocaments a la via pública no estan permesos mai, però ara a més, poden suposar un perill per a la salut pública. En primer lloc, per als treballadors de la brigada que fan la recollida de brossa, però també per a la resta de població que es poden contagiar si entren en contacte amb algun d’aquests elements de gran tamany quan van a llençar la brossa i els troben emmig de la vorera.

En aquest sentit, es demana la col·laboració ciutadana per evitar aquestes accions durant l’estat d’alarma i es recorda que són sancionables amb multes d’entre 50 i 600 segons el volum i perillositat.

Des de l’Ajuntament també es denuncia que s’estan trobant guants de plàstic d’un sol ús abandonats al mig del carrer. Cal ser especialment prudents amb aquest tipus de material sensible. Per això, és imprescindible que es posin dins una bossa i es tirin al contenidor del rebuig.

Us demanem que seguiu aquests consells:

  • Feu una bona gestió dels residus domèstics. Eviteu les sortides al contenidor tan com sigui possible.
  • Seguiu reciclant. Llenceu cada bossa al seu lloc.
  • No deixieu mobles ni trastos vells als contenidors ni al carrer.
  • No deixeu residus fora dels contenidors, posem en risc la salut dels operaris.
  • Recolliu les caques de gos de la via pública.
  • Després de tirar la brossa, renteu-vos les mans.
  • Els guants i les mascaretes han de llençar-se al rebuig.