La Beguda Alta ja forma part exclusivament de Masquefa

0
533

La Beguda Alta ja forma part, de manera exclusiva, de Masquefa des del passat 9 d’octubre. Després que el 28 d’agost el Govern de la Generalitat n’aprovés el decret d’agregació, la setmana passada aquest es va fer efectiu.

L’alcalde Xavier Boquete avançava que “el nostre compromís com a equip de govern passa per, un cop feta efectiva l’agregació del nucli a Masquefa, seguir treballant per a la futura constitució de La Beguda Alta com a Entitat Municipal Descentralitzada, si així ho consideren oportú els begudencs”.

Fins ara, la població estava dividida entre els termes de Masquefa (Anoia), Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) i Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès). Ara, després de l’acord d’aquest tres municipis, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Diputació de Barcelona i la Comissió Jurídica Assessora es dona resposta a la voluntat de la Comissió de Delimitació Territorial de la Generalitat de corregir aquesta disfuncionalitat territorial. A més, s’ha tingut en compte els informes dels tres municipis, en els quals posaven de manifest el seu acord per a l’annexió del nucli de la Beguda Alta al municipi de Masquefa.

La intenció dels ajuntaments de Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons és treballar de manera conjuntat en el traspàs d’expedients i serveis amb l’objectiu d’enllestir el procediment abans de finals d’any.

Compartir