L’associació Flama del Canigó participa en la iniciativa Cims per la llibertat

27

L’Associació Flama del Canigó d’Igualada, conjuntament amb el Centre Excursionista Anoia, van ser els encarregats de coordinar l’ascensió al Canigó dins la campanya Cims per la Llibertat del passat dissabte 13 d’octubre, una ascensió simultània a 18 cims dels Països Catalans per conscienciar de la situació de presos i exiliats polítics.

Cadascun dels divuit represaliats va escollir una muntanya que el representés o que li agradés, que li portés bons records o, senzillament, que pogués veure des de casa quan estava en llibertat. En aquest sentit Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, va escollir el Canigó.

L’ascens del Canigó (2785m) es va fer en tres grups que van sortir entre les 9.00 i les 10.00 des del refugi de Cortalets. Prèviament, cada inscrit s’havia d’acreditar, recollir un braçalet i la pertinent samarreta. Un cop al cim, es va llegir un manifest i es van fer breus parlaments per part dels organitzadors, de la junta d’Òmnium Cultural i dels familiars del Jordi Cuixart. L’ascenció es va tancar amb el cant de Els Segadors.

En total quasi 18.000 persones van participar en aquesta iniciativa d’ascensió simultània a divuit cims del nostre país dels quals unes 400 persones van ascendir a la muntanya més emblemàtica del nord de Catalunya: el Canigó.