Joventut i Adolescents.cat obren un consultori psicològic en línia

78

La Direcció General de Joventut (DGJ) i Adolescents.cat obren avui un consultori psicològic en línia específic sobre les preocupacions i dubtes derivats del confinament. Aquest recurs estarà adreçat a tota la joventut catalana, i en especial als nois i noies adolescents.

“No saps com afrontar el confinament?”, “Necessites parlar amb un psicòleg?”, “Pots fer-ho gratuïtament i de manera anònima al consultori de Confinats.cat”. Aquests són els missatges que recull la pàgina principal de Confinats.cat, el web que allotjarà aquest consultori psicològic i que ha nascut de la comunitat Adolescents.cat, el portal líder i més visitat a Catalunya adreçat a aquest segment de població amb una afluència d’uns dos milions de visites al mes i al voltant de 800.000 usuaris únics mensuals.

A partir d’avui, els adolescents i joves ja podran publicar les seves consultes de manera anònima, i es preveu que seran respostes amb rapidesa. Tant les preguntes com les respostes podran ser llegides -però no comentades- per tothom, amb l’objectiu de socialitzar les preocupacions entre tota la població jove.

A més del consultori, el nou web Confinats.cat ha creat fa dies una websèrie amb testimonis de joves que expliquen com viuen el confinament a través de vídeos, notícies d’actualitat sobre el coronavirus o consells pràctics sobre el confinament i la prevenció dels contagis.

Pel que fa a la websèrie, que ja acumula unes 100.000 visualitzacions amb els nou capítols emesos fins ara, l’audiència pot veure cada nou capítol al canal Youtube d’Adolescents iCat (que compta amb 2,5 milions de reproduccions en total). En els dos últims capítols publicats ahir i abans d’ahir, per exemple, els cantants catalans Miki Nuñez i Sara Roy expliquen les experiències del seu confinament, mentre que diferents joves anònims també relaten què fan i com s’organitzen a casa en el seu dia a dia.