29.4 C
Igualada
Divendres, agost 19, 2022

Invisalign, l’ortodòncia invisible

Els alineadors invisibles, o l’anomenat fenomen dental “invasiling” són fèrules d’ortodòncia que, a diferència dels sistemes tradicionals, són gairebé imperceptibles, còmodes i no requereixen del cimentat de bràquets ni altres aparells ortopèdics. Són molt fàcils d’utilitzar. Per a col·locar-los s’han d’ajustar sobre les dents aplicant una mica de pressió amb els dits per a adaptar-los correctament.

Amb aquesta metodologia, els pacients reben un nombre determinat d’alineadors de plàstic que són amovibles, transparents i fets a la mida de la seva boca.

Depenent de les característiques de cada pacient, el canvi d’alineadors per un nou conjunt es realitza aproximadament cada dues setmanes fins a completar el tractament. D’aquesta manera, les dents estan en continu moviment en la direcció desitjada.

Beneficis
Els alineadors tenen diversos beneficis en comparació amb els aparells tradicionals. D’una banda, són pràcticament invisibles, la majoria de les persones no s’adonaran que es porten posats.

A més, són amovibles, per tant, te’ls pots treure per menjar, beure, raspallar-te les dents, usar fil dental, per a ocasions especials… És més, ja que aquests alineadors permeten una millor neteja de les dents, ajuden a prevenir amb major eficàcia la càries dental.

Un dels grans beneficis d’aquests alineadors és que es poden obtenir resultats ràpidament. De fet, la majoria dels pacients solen apreciar els primers canvis en tot just un parell de mesos. Això depèn del nivell d’implicació per complir amb el tractament.
Si amb els aparells tradicionals s’han d’evitar uns certs aliments com a dolços o pa cruixent, per exemple, amb els alineadors invisibles no hauràs de restringir la teva dieta. N’hi ha prou que te’ls treguis quan mengis i te’ls tornis a posar una vegada hagis acabat.

Igual que altres tractaments, gràcies al fet que la dentadura és posiciona correctament, ajuda que els dents encaixin perfectament, de manera que les protegeix del desgast de l’esmalt provocat per una dolenta oclusió i per desviacions.

A diferència del mètode tradicional, el sistema invisaling no produeix molèsties ni ferides durant el temps que s’hagi de portar els alineadors o fèrules.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El PSOE vota “No” al plurilingüisme

És un fet inqüestionable que Espanya és un estat socialment plurilingüe. A banda de la llengua castellana, hi ha sis llengües pròpies arrelades a...

El Festival Gong es celebrarà finalment el 27 i 28 d’agost

Després de veure’s obligats de posposar els dies 23 i 24 de juliol de 2022 per l’activació del Pla Alfa de prevenció d’incendis, finalment, Les...

Veciana comença aquest divendres tres dies de Festa Major

Després del parèntesi dels dos darrers anys en motiu de la pandèmia enguany Veciana recupera la seva Festa Major en el format tradicional. Així...

“Sito” Expósito fitxa com a director tècnic per l’Igualada Femení HCP

Jordi “Sito” Expósito és des d’aquesta temporada el nou director tècnic de l’Igualada Femení Hoquei Club Patins. El tècnic de Capellades torna a casa...

Surt a licitació la remodelació del carrer i la Plaça Major de Montbui

Ha començat el procés de licitació del projecte de remodelació i millora del Carrer i la Plaça Major del Nucli Antic de Santa Margarida...
Compartir