23.8 C
Igualada
Dimecres, agost 17, 2022

Igualada reconeix a artistes i entitats als Premis Ciutat d’Igualada

Ahir diumenge, al Teatre Municipal l’Ateneu, es va celebrar la 23a edició dels Premis Ciutat d’Igualada, uns guardons que reconeixen el treball dels creadors en diferents disciplines dels vessants artístic, cultural, social i de recerca.

El Premi de Composició Musical Paquita Madriguera, que premia el guanyador amb 1.000 euros i l’enregistrament i edició de l’obra com a base pedagògica per a joves intèrprets, va ser per la composició Aforismes, del barceloní Gerard López.

Per la seva banda, el Premi de Fotografia Procopi Llucià, dotat amb 1.000 euros i la participació en el proper festival FineArt, va ser per Diego Pedra, de Cornellà de Llobregat, pel treball Boira. El segon premi en aquesta categoria va ser per Yolanda Luque, per la col·leció Llibertat d’Expressió.

El Premi d’Art Digital Jaume Graells va ser per les obres Él me aplasta, Yo aplasto i Nos aplastamos, elaborades per l’argentí Eduardo Argañarás. A més del reconeixement d’un dels Premis Ciutat d’Igualada, també va rebre una llicència original Corel i 1.800 euros atorgats per La Renda Urbana, Trilogi i CEINA. També  va haver-hi un accèssit, dotat amb una llicència original Corel, per l’igualadí Dani Ramos i el seu treball Ablació. En la mateixa categoria, va haver-hi una Menció Especial al treball Igualada, signat per la també argentina, resident a Barcelona, Eugenia Margarit.

Pel que fa al Premi Gaspar Camps, el jurat el va atorgar al treball El Redondo Bags, de la igualadina Olya Dubovik, que rebrà 1.350 euros i exposarà la seva obra en una exposició.
El Premi de Poesia Joan Llacuna, dota el premi amb 1.500 euros i la seva publicació de l’obra a Viena Edicions. L’escriptor guanyador va ser Josep Civit, de Montblanc, amb el poemari Mil vides.

Pel que fa a les convocatòries biennals, enguany no s’atorgava el Premi d’Investigació Jaume Caresmar, però sí que hi havia convocatòria del de Recerca Joan Mercader, com sempre amb la col·laboració del CECI. La proposta guanyadora va ser Les transformacions socioculturals i socioeconòmiques de la comarca de l’Anoia explicades a través dels canvis en la utilització de les plantes: viatjant des de finals del segle XIX fins a l’actualitat, i mirant cap al futur, del també igualadí Marc Talavera, que rep 5.000 euros i la publicació del llibre.

Pel què fa al Premi Mossèn Còdol al Compromís Social i Cívic, l’entitat guardonada amb els 2.000 euros que aporten l’Ajuntament i la Fundació del Sant Crist va ser la Fundació Educació Solidària, representada de manera molt especial pel pare escolapi Manel Magunyà.

Finalment, la gala va viure moments emotius amb alguns reconeixements personals. D’una banda, amb els homenatges pòstums als desapareguts Francesc Valls Junyent (1966-2017), professor titular d’Història Econòmica de la Universitat de Barcelona i sempre vinculat al CECI, i a Jordi Mateu Lliró (1937-2018), activista cultural sempre molt lligat a entitats i moviments relacionats amb la natura, el patrimoni, l’ensenyament, l’excursionisme i la cultura. I, d’altra banda, amb el lliurament dels Premis d’Honor Ciutat d’Igualada, que enguany es van concedir a Josep M. Torras i Ribé, historiador i catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, i a Pere Pascual i Domènech, també historiador en l’àmbit econòmic i també catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, actualment membre del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI).

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Fortí del Pi, nou Bé Cultural d’Interès Local de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha aprovat la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local del Fortí del Pi. Es tracta d’una torre...

Cinc anys d’ignomínia

El 17 d’agost del 2017, Catalunya patia un dels crims d’Estat més greus de la seva història. Les Rambles de Barcelona i el port...

A propòsit dels Dies Internacionals i Mundials, aquest 19 d’agost se celebrarà novament el “Dia Mundial de la Fotografia”

Tot sovint hi ha molta gent que es pregunta per a què serveixen els Dies Internacionals i Mundials, i per què n’hi ha tants?...

La Fundació Mútua Igualadina dona suport a Caritas

La Fundació Mutua Igualadina va lliurar el passat mes de juliol un donatiu a Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra. Aquests diners serviran per donar suport a...

La ventada tomba un arbre a l’Avinguda Balmes d’Igualada

Enmig de la calorada d'aquests dies, també hi ha hagut ratxes de vent força considerables. I una d'aquestes ventades va provocar un fort ensurt...
Compartir